Gemaal Selwerd NieuwHet rioolgemaal Selwerd is geheel vernieuwd.  De kunstenares Ingeborg Entrop kreeg van het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) de opdracht om gebouw een meer sprekende uitstraling te geven: maak wat binnen gebeurt buiten zichtbaar. Haar idee was om het geluid van de pompen in het gebouw zichtbaar te maken op het dak met de woorden TSHP (aanzuigen) en PSHT (uitstorten).
 Foto's aanklikken, druk eerst F11
Entrop: “In mijn ontwerp heb ik het ondergrondse, onzichtbare pompgeluid zichtbaar gemaakt door deze te vertalen in letters. Dit geschreven geluid heb ik vervolgens vanuit de kelder naar het hoogste punt van het gebouw ‘gepompt’, het dak op. Op de gevels staan verticale lijnen, waarvan breedte en kleur bepaald worden door het letterpatroon op het dak. Om het werk volledig te kunnen lezen, zul je je als toeschouwer ook omhoog moeten pompen. Dat kan bijvoorbeeld via de trap van het nabijgelegen station”
Onthulling Kunstwerk gemaal Selwerd-001 Onthulling Kunstwerk gemaal Selwerd-004 
14 september was de onthulling van het kunstwerk op het gemaal Selwerd.   Eerst was een declamatie door stadsdichter Stefan Nieuwenhuis, daarna was een muziek uitvoering door de componist Jan Klug met behulp van een eigengemaakte pvc klarinet en en een theremin,  een elektronisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de afstand tussen de handen en twee antennes te variëren: Klik hier. De speler raakt het instrument niet aan. Belangstellenden konden daarna met behulp van een hoogwerker het kunstwerk op het dak bekijken.  
Video's van de uitvoering door Jan Klug en declamatie door Stefan Nieuwenhuis: Klik hier
Meer foto's: Klik hier Klik op een foto, bovenaan is een loepje voor verdergroting. De knop "Acties" is voor downloaden in groot formaat. Of kijk naar de Diaserie , druk eerst F11. Op de foto's onderaan de kunstcommissie, in het midden de kunstenaar. De fotograaf is Jenne Hoekstra, de rechterfoto is een uitsnede door de redactie. 
Uitvoering door Jan Klug in gemaal Selwerd-006 Onthulling Kunstwerk gemaal Selwerd-012
TSHP PSHT - kunstcommissie kunstenaar Ingeborg Entrop in het midden  TSHP PSHT 1 - kunstcommissie kunstenaar Ingeborg Entrop in het midden
   
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden