Voorstel aangepast 22 oktober Veilige schoolomgeving Van Lieflandschool-BekenkampschoolOp  6 november was in Buurtcentrum Tuinwijk een informatie- en discussieavond over voorstellen van de gemeente Groningen voor enkele veranderingen in het parkeren in de Wilgenlaan en de Bessemoerstraat. De gemeente wil een aantal exclusieve parkeerplekken voor de schooltaxi’s voor de Bekenkampschool en de Van Lieflandtschoolinrichten. Een paar recht tegenover de toegang van het terrein achter de Wilgenlaan en verder een aantal aan weerszijden van de hoek Wilgenlaan/Bessemoerstraat, totaal 9. Op deze hoek zelf zou een z.g. bordes aangelegd worden, zodat parkeren op deze hoek geheel onmogelijk wordt.
Klik op de foto voor vergroting in nieuw venster
De taxiparkeerplaatsen zijn van het kruispunt af geplaatst en daarmee is het zicht op de kruispunten verbeterd. Ook zou hier een verbeterde zebra over de Wilgenlaan moeten komen (op de schets in rood aangegeven).Verder zullen ongeveer midden in het stuk Wilgenlaan tussen Dierenriemstraat en Bessemoerstraat 6 permanente parkeerplaatsen worden aangelegd; in de rest van dit stuk Wilgenlaan is parkeren dan verboden. Op de hoeken van Wilgenlaan /Dierenriemstraat zouden ook z.g. bordessen komen, ook hier om het parkeren op die plek geheel onmogelijk te maken.
 
Na de discussie gaven bewoners hun unanieme aanbevelingen aan de Dienst RO/EZ. De projectleider van de gemeente heeft later schriftelijk gereageerd op deze aanbevelingen.

Bekijk de schets
De gemeentelijke voorstellen voor de Tuinwijk staan aangegeven op afbeelding boven (aanklikken). Deze afbeelding is een uitsnede van het voorstel voor het hele gebied tot en met de Vensterschool aan de Eikenlaan (PDF).
Downloaden: Klik op icon Voorstel aangepast 22 oktober Veilige schoolomgeving Van Lieflandschool-Bekenkampschool
U kunt in dit bestand veel verder inzoomen op de Tuinwijk: Houdt de Ctrl-toets (linksonder op uw toetsenbord) ingedrukt en draai aan het scrollwiel van uw muis, of klik boven in het scherm op de + knop, dan naar onderen schuiven.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden