Goud goed vaas(Bron: Sociaal Buurtbeheer Werkpro) GoudGoed en Buurtbeheer slaan de handen ineen en openen op 11 juni een verkooppunt van GoudGoed in de Vensterschool SPT (Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk) aan de Eikenlaan. Sociaal Buurtbeheer van WerkPro is al jaren actief binnen het buurthuis Sonde 2000 dat ook in de Vensterschool SPT gevestigd is. In het kader van een pilot die loopt samen met Novo en de afdeling SoZaWe van de gemeente Groningen om gezamenlijk deelnemers in een project binnen de Vensterschool te plaatsen, is het idee ontstaan om te starten met een verkooppunt van tweedehandskleding en kleingoed op het grote binnenplein van de Vensterschool.
 
Alle partijen in de Vensterschool staan achter het idee. Met dit nieuwe verkooppunt wordt een aanbod gedaan aan wijkbewoners om dicht bij huis iets leuks te kunnen kopen. Bovendien betekent het meer levendigheid in de Vensterschool en kunnen mensen instromen via een participatiebaan of een ander traject. Zo snijdt het mes aan vele kanten.
 
GoudGoed neemt in het begin de lead, zorgt voor bevoorrading, levert mensen en zal nieuwe mensen in het project opleiden in het "kringloopvak". GoudGoed is blij met de fijne interne samenwerking die ervoor gezorgd heeft dat dit project is ontstaan.
 
Het verkooppunt in de Vensterschool is in eerste instantie geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur. De eerste dagen van opening zijn: dinsdag 11 en donderdag 13 juni.
Het adres van de Vensterschool is: Eikenlaan 288--6 in Groningen ( naast zwembad de Parrel).
 
Meer over Goud Goed: www.goudgoed.nl/  en onderstaande promofilmpje (nog niet geactualiseerd)
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden