rsz fotocursus tuinwijk deelnemer 12 september-007
Afgelopen jaar hebben ruim 20 bewoners van de Tuinwijk onder leiding van een professionele fotograaf (die zelf nét buiten de Tuinwijk woont) deelgenomen aan de Tuinwijk Fotoworkshop. We hebben foto’s gemaakt, deze met elkaar besproken en uiteindelijke de mooiste laten zien op een zeer gezellige en goed bezochte expositie in het buurtcentrum. We zijn zeer trots op dit resultaat!
Gestimuleerd door dit succes hebben we geprobeerd ook dit jaar weer de benodigde subsidie te krijgen om een tweede workshop te kunnen organiseren, en met veel plezier kunnen we melden dat dit gelukt is! Dus ook in 2014 kunnen we de mogelijkheid bieden om voor een relatief laag bedrag (30 euro) deel te nemen aan deze fotoworkshop. Enkele mensen van de eerste workshop hebben al aangegeven weer mee te willen doen, maar er is natuurlijk ook ruimte voor mensen die vorig jaar niet hebben meegedaan!
Klik op de foto, druk eerst op F11

Dit jaar zullen we ons gaan richten op het thema ‘Beeldtaal’. Een foto kan soms meer vertellen dan duizend woorden - maar hoe werkt dat eigenlijk? En hoe krijg je het verhaal dat je wil vertellen zo goed mogelijk in beeld? Hoe is het mogelijk om met een foto abstracte begrippen zoals bijvoorbeeld ‘vrijheid’ uit te beelden? Om dit te verkennen zullen we eerst een inleiding over beeldtaal houden, waarin de fotograaf Erik Jaap Dijk enkele sprekende voorbeelden zal laten zien. Daarna gaan we in een aantal bijeenkomsten samen op stap om het geleerde in de praktijk te brengen. We gaan dus veel samen foto’s maken. Twee keer zullen we op een avond onze foto’s bekijken, en uiteindelijk werken we toe naar een spannende en uitdagende laatste opdracht. En natuurlijk gaan we enkele mooie foto’s selecteren om voor een eindexpositie, waar ook familie en vrienden het eindresultaat kunnen komen bewonderen.

De data op een rijtje:
  • zaterdag 22 maart ochtend eerste bijeenkomst
  • zaterdag 5 april ochtend eerste thema samen fotograferen
  • zaterdag 26 april ochtend tweede thema samen fotograferen
  • donderdag 1 mei avond foto’s samen bekijken
  • zaterdag 10 mei ochtend derde thema fotograferen
  • zaterdag 24 mei ochtend uitdagende eindopdracht
  • donderdag 5 juni avond selectie van de foto’s voor tentoonstelling

Heeft U zin om mee te doen, of een vraag? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle Tuinwijkbewoners, ook buiten de Concordiabuurt, zijn welkom! De exacte tijdstippen worden nog bekendgemaakt.

Names het Buurtcomité Concordia,

Steven Hoekstra
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden