rsz studentenmaskerade
400 jaar geleden ( in 1614) is de Universiteit Groningen gesticht. Al die jaren wilde de universiteit er voor ons allemaal zijn.  Vanaf die tijd trokken verklede studenten om de 5 jaren (dus elk lustrum) in optocht door de stad. Ze verbeeldden historische figuren en verhalen uit. Tot 1914 werd deze traditie gehandhaafd. Het was toen een feest van alleen studenten. Zo een gekostumeerde optocht heet “een maskerade”. Denk aan een verkleding met carnaval.
 
Dat 400- jarig bestaan van de universiteit wordt een maand lang gevierd: van 15 mei tot en met 15 juni rondom het RUG 400-thema ‘For Infinity’. Dat betekent: “ Voor eeuwig”.
Op zaterdagavond 14 juni is er een parade (: een optocht) in de stad. Net als de studentenmaskerade ( tot 1914) komt nu, 100 jaar later , de maskerade terug. Nu niet alleen door studenten, maar door studenten en bewoners. 7 Wijkgroepen doen mee: ± 180 mensen. En iedereen zal gehuld zijn in groen: de kleur van de duurzaamheid. Onder leiding van een kunstenaar wordt in die 7 wijken gewerkt aan attributen voor de maskerade. Die optocht zal heten: “Move it” ( “Kom in beweging.”)
 
Wat is de inbreng van Tuinwijk?
Ongeveer 10 personen, Tuinwijkers en studenten van de studentenvereniging “Dizkartes’ hebben een aantal avonden in dit buurtcentrum gewerkt aan attributen die in de maskerade, in een stoet, gedragen zullen worden.  De kunstenaar die ons bij dit kunstproject instrueerde, begeleidde en voor het materiaal had gezorgd is Sander Vermeulen.
We maakten een symbolische wolkengroep, die door 20 personen gedragen zal worden. Elke wolk is bevestigd aan een aluminium stok, die op een houder steunt die aan een verstelbare draagriem bevestigd is. – Het geheel is licht te dragen.- Hiervoor hebben we echter nog minstens ± 7 personen nodig om als dragers te fungeren.
Wie van jullie wil meedoen? Wie wil mensen rekruteren? Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Die optocht gaat door het centrum-Groningen en de aankomst is bij de Grote Markt. ( Om 20.30 uur.)
Dizkartes
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden