Vrouwkracht Catering
(Bron: Tijdstip april 2016) Elke maandag komen ze bij elkaar om de taken te verdelen. We hebben het over de dames van Vrouwkracht Catering, een zeer succesvol activeringsproject. De negen dames hopen dankzij dat wat ze leren, op een baan in de horeca of…. “Onze droom? Op den duur zelfstandig verder!”
Lees verder in de PDF (downloaden of bekijken) of:
Klik op de foto voor vergroting
Taken verdelen
Vandaag worden zes opdrachten besproken. De aanvragers zijn akkoord gegaan met de geleverde offerte. Nu is het aan de dames om de taken te verdelen. Wie maakt wat? Allereerst gaat het om een simpele lunch van soep met broodjes voor de buurtbewoners van verenigingsgebouw het Tuinpad in Paddepoel. Dit is tevens de thuisbasis van Vrouwkracht. Daar mogen ze de keuken gebruiken en komen ze elke maandag bij elkaar om de zaken door te spreken. Als tegenprestatie verzorgen zij elke woensdag soep met broodjes voor vijftien omwonenden. Voor een andere opdrachtgever belooft Hong om vegetarische Harirasoep te maken en Malika maakt Borek, de Marokkaanse pasteibroodjes. Vanessa zorgt ervoor dat ze op woensdag op tijd is, om de zaken ter plekke te regelen. Sadeqa maakt ondertussen een snelle schets voor Hong om te laten zien hoe ze de groentenen fruitstokjes voor weer een andere opdracht denkt te presenteren.
 
Alles zelfgemaakt
Ondersteund door MJD en Vrouwencentrum Jasmijn, in de persoon van Nanneke Jager, gingen de vrouwen zo'n anderhalf jaar geleden van start. Inmiddels hebben de dames, van oorsprong afkomstig uit verschillende landen, wekelijks gemiddeld twee betaalde opdrachten om te komen cateren. Dit varieert van een lunch voor tien personen tot de levering van hartige hapjes of een lunch voor honderd mensen of meer. Ze hebben zelfs gecaterd voor zevenhonderd mensen. Vrouwkracht Catering leverde de hapjes. De GGD Groningen, woningcorporatie Nijestee, de Hanzehogeschool en de Groninger afdeling van het FNV maken, net als veel andere bedrijven, graag gebruik van de Vrouwkracht cateraars. “En alles wat we leveren wordt door onszelf gemaakt, ook de broodjes”, melden ze er trots bij.
 
Samen iets neerzetten
De schorten kregen ze. De zoon van vrijwilligster Lineke ontwierp het logo en het kringloopbedrijf leverde – in ruil voor een lekkere maaltijd – de borden en het bestek. “We gaan op excursie en keken bijvoorbeeld bij een bakker om te leren decoreren”, aldus Vanessa, die erbij meldt dat ze eveneens leren plannen om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Wat het leukst is? “Dat we samenwerken, gezellig met elkaar babbelen, maar ondertussen wel samen iets neerzetten!”
 
Hebt u belangstelling? Mail uw vraag of opdracht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden