13403837 567335363391803 3745423066574795393 oDat je in Tuinwijk veel stenen kunt vinden van voor de aanleg van Tuinwijk is bekend. Vanaf nu is er een bijzondere aan toegevoegd. In de loop der jaren is er per saldo een aantal kunstwerken uit de wijk verdwenen. Hoogtijd vond het Kunstpad kunstcommissie dat er weer ééntje terug komt. Een beeld van één van Gronings bekendste kunstenaars Gjalt Blaauw. Dit beeld is onderdeel van het Kunstpad, een kunstroute door Paddepoel Selwerd Tuinwijk (SPT).
Het beeld heeft een tijdje in de opslag gestaan van de Gemeentewerf gestaan en heeft in goed overleg met het CBK, Centrum Beeldende Kunst, en de Gemeente Groningen een nieuwe plaats gekregen bij het TuinPad in het Bessemoerpark. Het beeld “zonder titel” dat, gegeven het formaat en de bedoeling van de kunstenaar, goed past in de omgeving, werd vrijdag onthuld in aanwezigheid van vele belangstellenden.

Derk den Boer (kunstenaar) verwelkomde de aanwezigen en Flip Drukker (bekend uit de grafische wereld) verrichte de openingshandeling. Beide heren samen met Jan Reemeijer en Jan Smook vormen het Kunstpad.
De kunstenaar Gjalt Blaauw was bij de opening aanwezig en was en is erg tevreden over de plaatsen plaatsing van het Beeld.
Na de onthulling las Jan Smook een "oude legende van de drie stenen" voor, waarin een aantal min of meer toevallige overeenkomsten met de huidige locatie werden aangestipt en de kracht van het werkstuk werd benadrukt. Klik hier voor de tekst
Na afloop was er voor iedereen nog een kleurplaat beschikbaar.
De eerstvolgende rondwandeling is trouwens op zaterdag 2 juli aanstaande!!
Zie ook http://kunstpad.info/
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden