Op 26 september viert Nederland alweer voor de 4e keer Burendag. Deze feestdag is inmiddels een landelijk fenomeen. Vorig jaar vierden meer dan 500.000 mensen Burendag en kwam Nederland in actie voor de buurt. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds beloven ook dit jaar weer een groot en gezellig feest. En ook nu zullen buren de handen uit de mouwen steken. Het Oranje Fonds heeft voor alle actieve buren met een goed plan 750,- euro om met elkaar hun buurt aan te pakken.
Geld aanvragen kan nu al
Vorig jaar kwam Nederland op Burendag in actie voor de buurt. Met succes. Meer dan 45.000 mensen staken de handen uit de mouwen voor hun buurt. Honderden actieve buren kregen een vergoeding voor hun acties. "Vanwege dit grote succes heeft het Oranje Fonds ook dit jaar weer 1 miljoen euro tot zijn beschikking voor actieve buurten", aldus Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds.
Ronald van der Giessen ligt toe: "We hebben gemerkt dat buren vorig jaar aan de late kant plannen gingen maken. Hierdoor kwamen aanvragen ook vaak laat bij ons Fonds binnen. Dit jaar kunnen buren al vanaf juni hun plannen bij ons indienen. Verder willen we benadrukken dat echt iedereen met een goed plan maximaal 750,- euro bij ons kan aanvragen via www.burendag.nl. Ieder goed plan krijgt een bijdrage".
Waarom Burendag
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts willen buren met elkaar in contact brengen en laten ervaren dat hun buurt gezelliger is dan men denkt. Dit jaar zal de gezelligheid die mensen binnen heel gewoon vinden naar buiten gehaald worden op 26 september. In de aanloop naar Burendag zullen de organisatoren, Douwe Egberts en het Oranje Fonds, heel Nederland inspireren om het op Burendag in hun buurt nog gezelliger te maken.
Burendag Nationale feestdag
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. Met succes. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Prinses Máxima en de Prins van Oranje zijn beschermpaar van het Fonds. Beide organisatoren hebben als doel mensen in Nederland dichter bij elkaar te brengen.

Voor meer informatie over Burendag kunt u ook kijken op www.burendag.nl
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden