GemeentegroningenlogoZoals u wellicht gemerkt heeft zijn werkzaamheden gaande  aan het groen rond de Lieflandschool. Op dit moment wordt gewerkt aan het verwijderen van het hekwerk en het verwijderen van onderbegroeiing.
Hieronder het hoe en waarom van de werkzaamheden (met tekeningen).
De werkzaamheden zijn gebaseerd op  het ontwerp Bessemoerpark van 2013. Doelstelling was een ecologisch aanleg van het park en ook het maken van een ecologische zone aan de noordzijde van het park, op het terrein van de Lieflandschool. Het park zelf is al enkele jaren geleden in nauw overleg met de buurt aangelegd. De aanpak van dit gedeelte rondom de school is na aanleg van het park als wens van de werkgroep overgebleven. Wens was dat de school niet afgesloten in een eigen bosschage en eigen hekken op zichzelf zou staan,  maar dat de schoolomgeving meer onderdeel uit gaat maken van het park door een meer open ecologische structuur. In nauw overleg met de school is in 2017 bijgaand plan gemaakt voor het gebied rondom de school. Klik op Herstelplan rondom Lieflandschool
Het plan geeft invulling aan het totale ontwerp van het park door het park ook in noordelijke richting meer ecologisch in te richten.
Het plan behelst het weghalen van het hekwerk rondom de school aan de parkzijde. Ook wordt de onderbeplanting vervangen en een deel van de bomen (ooit als zaailingen ontstaan). Er blijft zo een strook over met solitaire bomen. De strook wordt langs de Bessemoerstraat aangevuld met heestervakken. Aan de andere zijde worden de bestaande bomen aangevuld met diverse solitair heesters en wordt de ondergrond ingezaaid met een boszomen kruidenmengsel. Op bijgaande tekening is het ontwerp weergegeven. Klik op: 
 • Definitief Ontwerp Bessemoerpark
 • De planning is dat de nieuwe beplanting de 1e helft van april wordt aangebracht.
  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact op, emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 14050.
  Idee Tuinwijk
  Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
  Update 31 mei 2018
  Klik op de afbeelding!
   
  Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
  Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
  Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
  Facebook Luisterwijk
  Luisterwijk
  Klik op de logo's
  Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
  Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
  Klik op de afbeeldingen!
  Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
  Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
  Lees verder.... Klik ook op
  Video's in HD: Klik hier
  2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
   bomen BMpark
  Prunus in bloei (Inge Okken)
  untitled3
  Klik op de afbeeldingen!

  Gemeente Groningen

  Geen feed gevonden