Ienimini_2Deze zomer is het eindelijk zo ver. Peuterspeelzaal Ienemini is grondig opgeknapt. Wat meteen zal opvallen is de aanpak van de buitenspeelplaats. In de vakantie is de oude tuin op de schop gegaan. Onze buitenplek heeft nu een heel andere inrichting. Een nieuwe zandbak, heuveltjes en een klimtoestel zullen naast de glijbaan en het speelhuisje voor een veilige, uitdagende omgeving zorgen.
Wij verwachten veel goeds van deze vernieuwing. Dat is nog niet alles. Ook de muren van de zaaltjes en de gang zijn mooi geverfd. Na jaren van intensief gebruik was de peuterspeelzaal hier echt aan toe.

Ienimini_1Verder blijft Ienemini gewoon Ienemini. Kinderen van twee jaar oud komen twee of drie dagdelen in de week. Wanneer zij drie jaar worden mogen zij zelfs vier keer in de week bij ons spelen. De ervaring leert dat de meeste kinderen het liefst elke dag zouden komen maar dat kan helaas niet. De peuterspeelzaal is er om kinderen van twee tot vier jaar oud de gelegenheid te geven om met leeftijdsgenootjes te spelen. Zij worden door elkaar en de leiding gestimuleerd om spelenderwijs nieuwe mogelijkheden te ontdekken en ervaringen op te doen

Pyramide-methodeOp peuterspeelzaal Ienemini werken we daarom met ‘Piramide'. Dit is een speciaal programma voor de driejarigen. Om de paar weken is er een thema, bijvoorbeeld 'kleding', 'water' of 'tellen'. Deze thema's worden op een leuke manier aangeboden. Door boekjes hierover voor te lezen, door knutseltjes te maken en door er in de groepskring over te praten en er spelletjes mee te doen. Op deze manier leren de kinderen op een speelse manier al veel dingen die aansluiten bij wat de basisschool ook doet. Ja, de peuters hebben het er maar druk mee maar wat vooral belangrijk is: 'Ze hebben er ook plezier in'. Wit u meer weten over het hoe en wat van het Piramideprogramma kijkt u dan eens op de CITO website, Klik hier

Wij hopen na de vakantie veel nieuwe kinderen te mogen ontvangen. Kom gerust eens kijken. Inschrijven op de wachtlijst kan vanaf het moment dat uw kind anderhalf jaar oud is. De peuterspeelzalen worden door de gemeente gesubsidieerd. De groepen staan onder deskundige en gediplomeerde leiding en de kwaliteit wordt gecontroleerd.

Nieuwsgierig? U kunt ons van alles vragen of informatie inwinnen bij:
Peuterspeelzaal Ienemini.
Eikenlaan 288/5 (in het gebouw van de Vensterschool)
tel: 050-5792008
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: klik hier
Meer foto's: klik hier. Deze foto's zijn gemaakt vóór de opknapbeurt!

Klik op de afbeeldingen om die te vergroten

Van de websiteredactie: Ouderfolders
Op de genoemde CITO-website staan ouderfolders over de Pyramide-methode in verschillende  talen. Klik hier. De opmaak van deze folders klopt niet, bijvoorbeeld in de Turkse vertaling staan pagina's op de kop. Dit geeft alleen problemen bij het lezen op het scherm.Wanneer u de folders uitprint heeft u geen last hiervan. De redactie heeft de CITO-website hierop geattendeerd. Wanneer de folders verbeterd zijn wordt dit hier vermeld.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden