Delegatie_Letland_in_Tuinwijk_2 (Bron: de Huismeesters)
Woensdag 11 november heeft een delegatie van het ministerie van Letland het renovatieproject in de Concordiabuurt in de Tuinwijk bezocht. Deze medewerkers zijn afkomstig uit Riga, welbekend van het Europees Eurovisie Songfestival. Zij kregen een rondleiding langs de renovatiewerkzaamheden. Zij zijn geïnteresseerd in energiebesparende renovatie. De Huismeesters brengt in de woningen HR++ glas aan en isolatie bij de daken, gevels en vloeren. Vanzelfsprekend krijgen de woningen ook een hoogrendementsketel.

Werking_ClimaRadBijzonder is de Climarad. Dit is een intelligent ventilatie- en verwarmingsysteem met warmteterugwinning. De Climarad ziet er uit als een platte radiator en wordt in de gevel achter de radiator geplaatst. Dit is een apparaat waarmee geventileerd kan worden, zonder dat er een raam of rooster opengezet hoeft te worden. Het apparaat is geluidloos en heeft aan de buitenmuur twee roosters voor de in- en afvoer van lucht.

Decentrale_ventilatie_met_warmteterugwinningAan de onderzijde van de Climarad wordt de warme, vervuilde lucht uit de woonkamer aangezogen. Deze warme lucht wordt via een warmtewisselaar geleid, waarmee vervolgens de verse lucht van buiten wordt voorverwarmd. Hierdoor stroomt dus niet de koude lucht van buiten rechtstreeks de woning in, maar voorverwarmde lucht. Dit is de energiewinst die behaald wordt. De besparing is ongeveer 15 tot 22 procent op de totale energierekening van de woning.


Bezoek_minsterdelegatie_Riga_011Het gaat om renovatie en samenvoeging van 284 woningen naar 210 huurwoningen en 35 koopwoningen. De energiebesparing doen wij om op woonlasten voor huurders te besparen. Onze doelgroep zijn mensen met een smalle beurs en energiekosten vormen een steeds groter deel van de totale woonlasten. Door dit pakket aan maatregelen springen de woningen van energielabel E en F naar B en C. Mooi voor de portemonnee en voor het milieu!

De afbeeldingen aanklikken voor vergroting. De websiteredactie heeft de technische afbeeldingen ontleend aan de Climaradwebsite

OOG-TV-reportage: Delegatie Letland in Tuinwijk.
Delegatie_Letland_in_Tuinwijk


Klik hier of op de afbeelding


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden