LenteTuinwijklogoVerkleindMeepraten en meebeslissen over wat er in uw straat, buurt of wijk moet gebeuren? Dat kan! Het Nieuw Lokaal Akkoord (NLA) stelt extra geld beschikbaar voor de Tuinwijk. Via deze brief wil het wijkteam u laten we zien welke ideeën van bewoners al tot uitvoering zijn gebracht.

Heeft u zelf een leuk idee? Lees verder voor meer informatie!

U denkt mee!
In het Nieuw Lokaal Akkoord is geld gereserveerd voor 14 wijken in de stad die verbeterd kunnen worden. Daarvan is 350.000 euro gereserveerd voor de Tuinwijk. Dat geld is bedoeld om samen met u de Tuinwijk mooier en beter te maken, om er voor te zorgen dat er genoeg voorzieningen voor de verschillende bewoners in de wijk zijn.

Wat er dan precies moet gebeuren in de Tuinwijk, dat willen de gemeente en woningcorporaties niet zelf gaan bedenken. U weet tenslotte wat belangrijk is voor uw wijk of buurt. Het Nieuw Lokaal Akkoord verzoekt daarom voortdurend bewoners in de Tuinwijk om leuke ideeën in te leveren voor het verbeteren van het woon- en leefklimaat.

Wijkteam
In de wijken in de stad, die geld krijgen uit het Nieuw Lokaal Akkoord, is een wijkteam opgericht. In elk wijkteam zitten medewerkers van de gemeente, de woningcorporaties en overige (welzijns)organisaties. Ook zit er een bewoner(svertegenwoordiger) in het wijkteam.
Het wijkteam moet er voor zorgen dat de ideeën van de bewoners uit de hele wijk verzameld worden. Dit kan bijvoorbeeld door bewonersavonden van de woningcorporaties, via activiteiten die worden georganiseerd door Heel de Buurt of via de bewonersverenigingen in de Tuinwijk.
Daarna moeten deze ideeën natuurlijk ook uitgevoerd worden en dat willen we samen met u doen. Dus heeft u een leuk idee? Neem contact op met de leden van het wijkteam!

Samenstelling Wijkteam
Op dit moment zitten de volgende personen in het wijkteam:
  • Hamid El-Hami (voorzitter) - De Huismeesters - (050) 365 71 71 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Mariëlle Kool - Lefier - (050) 369 36 93 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Evert Dagelet - Stiel - (050) 368 18 88 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Jan van der Heide - Christelijke woningstichting Patrimonium - (050) 529 99 99 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bernadette Snellers - Gemeente Groningen - ROEZ - (050) 367 81 11 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Jan Wijbenga - Gemeente Groningen - OCSW - (050) 367 61 46 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Peter van der Kooi - Gemeente Groningen - stadsbeheer - (050) 367 89 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie over het Nieuw Lokaal Akkoord staat op www.werkenaanwonen.nl
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden