Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__8Op 2 december was het eindelijk zover! Sinterklaas bracht een bezoekje aan alle kinderen uit Tuinwijk, Selwerd en Paddepoel. Sinterklaas word natuurlijk ook al een jaartje ouder en heeft besloten dat hij vanaf vorig jaar Buurtcentrum Sonde 2000 en Jeugdcentrum Tuinwijk om het jaar gaat bezoeken. Vorig jaar heeft hij in Tuinwijk zijn feest gevierd en nu was het grote feest in Sonde 2000.
Daarnaast is er ook elk jaar groot feest in B.S.V. "De Waterman". Uiteraard zijn alle kinderen uit Tuinwijk/Selwerd en Paddepoel welkom op zijn feesten!

Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__3Sinterklaas bezocht dit jaar dus Buurtcentrum Sonde 2000. Het was er heel mooi versierd, speciaal voor Sinterklaas en zijn pieten. Maar vlak voordat de goede Sint aankwam bij Sonde 2000 kwam er een verontrustende brief van de Sint..... zijn paard Americo was heel ziek. Het paard had te veel wortels gegeten en had de wortelgriep gekregen en was helemaal oranje geworden?!
Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde_Sinterklaas was erg verdrietig en wilde graag dat zijn paard weer gewoon wit werd.
De dierenarts kon wel helpen maar had daar wel veel geld voor nodig. Dat geld had de Sint niet omdat hij net alle cadeautjes gekocht had voor de kinderen uit Selwerd/ Paddepoel en Tuinwijk. De dierenarts had echter een geweldig idee..... hij wilde ook wel alle cadeautjes i.p.v. geld en dan kon hij het paard wel beter maken. Maar dan kregen deze lieve kinderen geen cadeautjes meer....

Het_paard_wordt_wit_gewassenGelukkig had slimme piet een goed idee. Hij had een super toverspreuk waarmee hij het paard weer wit kon maken. Alleen om de toverspreuk goed te laten werken moesten er 6 opdrachten gedaan worden en de kinderen mochten hem hierbij helpen. De kinderen konden iets lekkers koken voor het paard, ze konden de witwasdans doen en van het vele zweten tijdens het pietencircuit zou het paard ook weer wit worden.
Ook moest er heel diep nagedacht worden tijdens de slimme pieten quiz en werd er een geheime tovershampoo gemaakt om het paard mee te wassen Als laatste hebben alle kinderen een reuze tandenborstel gemaakt om de tanden van het paard te poetsen, want zelfs die waren oranje!

Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__4Al deze opdrachten waren nodig om het paard weer helemaal wit te krijgen, zodat de Sint alle cadeautjes aan de kinderen kon geven.
De kinderen hadden zo goed hun best gedaan die middag dat de toverspreuk in één keer werkte en het paard weer wit werd. Sinterklaas en zijn pieten waren superblij dat Americo weer beter was en alle kinderen kregen uiteraard allemaal een prachtig cadeau!

Het was een bijzonder geslaagd Sinterklaasfeest. Dit hebben we te danken aan de geweldige inzet van alle vrijwilligers en stagiaires die mee hebben geholpen. Reuze bedankt!

Groeten,
Namens het kinderwerkteam Selwerd/ Paddepoel/ Tuinwijk
SKSG Kinderopvang
Marleen Kramer-Streurman
Coördinator Kinderwerk SPT
Druk op F11 toets, klik  op foto's om te vergroten
Foto's en onderaan ook filmpjes
Alle foto's: Klik hier voor overzicht of klik op de Diaserie
Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__13 Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__7 Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__10
Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__5 Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__6 Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__11
Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__14 Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__12 Sinterklaas_in_buurtcentrum_Sonde__9
Filmpjes
Klik op de afbeeldingen onderaan om de filmpjes te bekijken. De bugelspeelster is Marian Dijkstra. In het 3e filmpje is een optreden van theater Marikesh.
thumb_Sinterklaas_in_Sonde_2_december_2009 thumb_Sinterklaas_in_Sonde_2_december_2009_2 thumb_Sinterklaas_in_Sonde_2_december_2009_3
thumb_Sinterklaas_in_Sonde_2_december_2009_4 thumb_Sinterklaas_in_Sonde_2_december_2009_5 thumb_Sinterklaas_in_Sonde_2_december_2009_7


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden