04-12-09_Voortgang_schuttingplan_008
Leerlingen krijgen de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij De Huismeesters. De Huismeesters krijgt hulp bij het bouwen van schuttingen. Twee vliegen in één klap.Een groepje van 6 leerlingen gaan samen met een vaste begeleider aan de slag bij de renovatie in Tuinwijk.
Naast het plaatsen van schuttingen zetten ze ook de puntjes op de i in de woningen die door de aannemer gerenoveerd zijn.

Om ze netjes aan een nieuwe huurder op te leveren is soms bijvoorbeeld nog wat schilderwerk nodig.

Stageplaatsen_Renovatie_Tuinwijk1Op donderdag 26 november hebben Nelleke Stegeman (coördinator Alfa College) en Peter Hillenga (directeur De Huismeesters), onder het toeziend oog van de leerlingen, hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.
Het gaat om twee typen leerlingen. Leerling van de AKA opleiding, AKA staat voor Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent. De AKA-opleiding is een opleiding op het laagste niveau van het MBO. In de opleiding leren leerlingen, onder begeleiding, eenvoudige werkzaamheden te verrichten.

04-12-09_Voortgang_schuttingplan_007Tevens zijn er NT2 leerlingen, deze leerlingen leren de Nederlandse taal middels de praktijkervaring. Zij krijgen vaak moeilijk stageplaatsen of werkervaringplekken. Vanuit het Alfa College worden door een stagedocent ook examenopdrachten gemaakt van de onderhoudswerkzaamheden die de leerlingen doen.
Dit idee is voortgekomen van het schuttingplan in De Hoogte. Inmiddels is hier ook de tweede ronde gestart. Bij de renovatie in De Hoogte gaan mensen met uitkering aan de slag. Zij krijgen een vergoeding boven op hun uitkering en kunnen doorstromen naar De Huismeesters of naar de aannemer.

04-12-09_Voortgang_schuttingplan_010Dit project wordt gefinancierd vanuit de sociale wijkvernieuwing Mooi Blijven Wonen. De Huismeesters renoveert voor 11 miljoen euro een kleine 800 woningen in deze wijken; in De Hoogte 494 en Tuinwijk 284 woningen. Bij deze woningen worden onder andere de gevels opgeknapt, ze krijgen nieuwe kozijnen en deuren en er worden nieuwe dakpannen en (geluids)isolatie aangebracht. Sommige woningen worden samengevoegd tot een ruime eengezinswoning.

Bron en foto's: De Huismeesters

04-12-09_Voortgang_schuttingplan_009 04-12-09_Voortgang_schuttingplan_011
04-12-09_Voortgang_schuttingplan_010
OOG TV-reportage
Op 12 november was al een OOG-TV reportage, klik op onderstaande afbeedling:
Schuttingen_bouwen_in_de_Tuinwijk

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden