04-12-09_Voortgang_schuttingplan_008Een groepje van 5 leerlingen van het Alfa College werkt mee aan de renovatie van Tuinwijk. Zij gaan samen met een vaste begeleider aan de slag. Hierbij krijgen ze de mogelijkheid om werkervaring op te doen en wij krijgen hulp bij het bouwen van schuttingen. Omdat u de leerlingen regelmatig in de wijk zult tegenkomen stellen zij zich even voor:

Naast het bouwen van schuttingen helpen deze leerlingen de laatste hand te leggen aan de woningen die door de aannemer gerenoveerd zijn. Om ze netjes aan een nieuwe huurder op te leveren is soms bijvoorbeeld nog wat schilderwerk nodig.
Klik op de foto's om te vergroten

Marc_MacDonaldHallo, ik ben Marc MacDonald en woon in de Tuinwijk aan de Wilgenlaan. Mijn familie woont ook in de Concordiastraat. Ik zit op de Noorderpoortcollege en volg daar de AKA opleiding niveau 1. Hiervoor ga ik 3 dagen op stage en 2 dagen naar school. Ik ben erg blij met het stageadres bij De Huismeesters, want ik wil graag als Timmerman aan de slag. Het bouwen van schuttingen, maar ook de werkzaamheden in de woningen lijken mij hartstikke leuk om te doen. Zo doe je veel verschillende dingen, waar ik wat van leer. Na deze stage krijg ik mijn diploma, en dan wil ik verder kijken.

Helio_GonzalesHallo, ik ben Helio Gonzales en ik kom oorspronkelijk uit Angola. Ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriendin en dochtertje van 2 in de Indische buurt. Ik zit op het Alfa college waar ik een NT2 opleiding aan het doen ben. Binnen deze opleiding is het belangrijk dat ik de Nederlandse taal leer. Ik ga 3 dagen naar school en 2 dagen moet ik praktijkervaring op doen. Ik ben daarom enthousiast toen ik hoorde dat ik bij De Huismeesters een stageplek kon krijgen. Ik wil graag schilder worden, maar voor mij is het belangrijkste, dat ik mijn best doe om de taal te leren. En ik denk dat ik in deze stageperiode veel kan leren.

Brain_OvereemIk ben Brain Overeem, ben 17 jaar en woon samen met mijn moeder in Paddepoel. Ik doe op het Alfa-college de BOL opleiding niveau 1. Tijdens deze opleiding ben je verplicht om allerlei verschillende stages te lopen. Eigenlijk wil ik iets doen als automonteur, maar het lijkt mij leuk om ervaring op te doen bij De Huismeesters. Dit is voor mij een kans om eens goed te kijken wat ik eigenlijk echt wil worden. Deze stage lijkt mij leuk, vanwege de afwisselende werkzaamheden. Van timmeren tot aan sauzen

Chenty_van_ThijsHallo, ik ben Chenty van Thijs, ben 19 jaar en woon samen met mijn vriendin in de Indische Buurt. Ben sinds 7 maanden in Nederland, ik kom namelijk uit Curaçao. Omdat mijn familie hier in Nederland woont, heb ik toch besloten om ook hierheen te komen. Ik zit op het Alfa-College in de NT2 leergang. Tijdens deze opleiding moet ik de Nederlandse taal goed leren, maar ook stage lopen om alvast werkervaring op te doen. Ik vind het spannend om aan de renovatie van de Tuinwijk mee te werken. Bij de Huismeester is er genoeg te doen en leer ik allerlei klussen, die ik graag met beide handen wil aanpakken.

Marciano_WeyersHallo, ik ben Marciano Weyers, 17 jaar, en woon bij mijn ouders in Hoogezand. Ik kom iedere dag met mijn brommer van Hoogezand. Ik zit op het Alfacollege en volg daar de BOL-opleiding niveau 1. Ik moet nog ongeveer 420 uur stage lopen en dan heb ik mijn diploma. Ik heb al verschillende stageadressen gehad, zoals in een garage en bij een schildersbedrijf. Ik weet nog niet wat ik wil worden. Ik ben blij met deze stage, want eigenlijk zat ik maar thuis niks te doen. Ben blij dat ik aan de slag kan gaan bij De Huismeesters. Zoals ik vertelde weet ik nog niet wat ik wil worden, dat leer ik misschien hier wel.

Meer foto's en OOG-TV reportage
04-12-09_Voortgang_schuttingplan_007
04-12-09_Voortgang_schuttingplan_010Hieronder vindt u foto's van het Renovatieproject (per 3 december 2009) en een filmreportage. Het is de bedoeling om elke 1 of 2 maanden met foto's de voortgang weer te geven (afhankelijk van het weer).


Bron en foto's: De Huismeesters

04-12-09_Voortgang_schuttingplan_009 04-12-09_Voortgang_schuttingplan_011
04-12-09_Voortgang_schuttingplan_010
OOG TV-reportage
Op 12 november was al een OOG-TV reportage, klik op onderstaande afbeedling:
Schuttingen_bouwen_in_de_Tuinwijk

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden