Welkomteam_Tuinwijk-3Beste buren, het WelkomTeam van de Tuinwijk is afgelopen zaterdag 19 december en 16 januari op pad geweest om mooie rood-zwarte tassen met informatie uit te delen in de Studentenbuurt. De bewoners van de Magna Petestraat en Vindicatstraat zijn op het moment van schrijven grotendeels voorzien van deze info-pakketten en onderworpen aan een interview over hun ervaringen sinds de renovatie.

Hierbij vroegen we naar de oplevering van hun woning, het contact met de buren en hun algehele indruk van de wijk. Middels dit verslagje willen we jullie een indruk geven van de reacties die we hebben geïnventariseerd.

Het was leuk om van de meeste bewoners die we hebben gesproken te horen dat ze uiterst tevreden zijn over hun huis in de Studentenbuurt. De locatie en de grootte van de huizen wordt gewaardeerd. De kritische bewoners gaven aan dat de isolatie van de huizen niet volledig was. Er komt veel tocht vanonder de voordeur (meerdere keren genoemd) en de plafonds en daken zijn niet goed geïsoleerd wat maakt dat de huizen nog steeds gehorig zijn en warmte verliezen.

Fietshek_Magna_PetestraatEr waren enkele onduidelijkheden over de bestrating ("Wanneer worden die gaten gerepareerd en wordt er een snelweg in de wijk aangelegd?") en de bomen in de wijk ("Nu de bomen weg zijn gehaald zijn er veel minder vogels"). Tot slot merkte één bewoner op dat meerdere fietshekken gewenst zijn, vooral aan de straatkant. Nu de fietshekken als afscheiding voor de voordeur staan komt het voor dat, wanneer meerdere fietsen hieraan vastgemaakt worden, de voordeur minder goed bereikbaar is.

Alle bewoners van de Studentenbuurt hebben leuke contacten met de buren en vinden dat iedereen zijn uiterste best doet om de tuinen goed te onderhouden zodat er geen verschil gezien wordt tussen eigenaren van koop- en huurwoningen. Na de positieve ervaringen met de Buurtborrel en de mozaïektegels door de wijk kijken deze Tuinwijkers uit naar de volgende Buurtbarbecue en mozaïekactivititeiten.

Wij vonden het als Welkomteam erg leuk om de bewoners te ontmoeten. We willen jullie hartelijk bedanken voor de open gesprekken en de kopjes thee en koffie die aangeboden werden. Tot het volgende samenzijn!

Simon (verhinderd voor de foto), Jan, Robert en Suzanna
(Welkomteam Tuinwijk)

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden