Fietsen_de_Vriezestraat_1200In de K. de Vriezestraat en M. Fidesstraat wonen veel studenten. Dit gaat vaak gepaard met veel fietsen op de trottoirs, tegen de hagen of gevels.
De gemeente Groningen komt tegemoet aan deze fietshinder door het plaatsen van fietsklemmen/beugels.
Deze fietsklemmen worden alleen in de openbare ruimte - meestal op het trottoir - geplaatst als er ruimte is en als het niet te storend is in het straatbeeld.
Andere mogelijkheden zijn het plaatsen van fietsklemmen op een parkeervak (dat dan uiteraard komt te vervallen) of bij een studentenpand op eigen grond.

Fietsen_M._FidesstraatOp verzoek van enkele bewoners zijn/worden er ook in de Mutua Fidesstraat en Klaas de Vriezestraat fietsenrekken geplaatst. Het trottoir is veelal te smal en daarom is gekozen voor het inrichten van parkeerplaatsen met fietsenrekken. Om zo min mogelijk parkeerplaatsen te laten vervallen is gekozen voor verlenging van al bestaande verbrede stukjes trottoir en een verhoogd plateau in de weg. Bij Mutua Fidesstraat 7 en bij K. de Vriezestraat 34-35 komen 10 fietsklemmen en bij K. de Vriezestraat 63-65 komen 13 fietsklemmen. De werkzaamheden worden in week 11 en 12 van 2010 uitgevoerd.
Daarnaast kan de gemeente, als het om studentenhuisvesting gaat, ook nog gratis losse fietsenrekken leveren voor plaatsing in eigen tuin.

Vragen, gratis fietsenrek
Heeft u nog vragen? Bezwaren? Of wilt u een gratis los fietsenrek? Neem dan contact op met Sandra Nomden of Ties Prins van het ingenieursbureau van de gemeente Groningen. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer (050) 367 81 11 of via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden