Renovatie_Concordiabuurt_foto_Dakdekkersbedrijf_Gebr._Kranenborg_1(Persbericht de Huismeesters) Eerste woningen in Ooftstraat al verkocht!
In april 2009 is De Huismeesters begonnen met de herstructurering van haar bezit in Tuinwijk. Het betreft een grootschalige renovatie van 284 boven-, beneden- en grondgebonden woningen. Van deze 284 woningen worden 210 huurwoningen en 35 koopwoningen gemaakt.
Onderaan vindt u de OOG-TV reportage "Op schema"of klik hier.
Klik op de foto's. Druk F11 voor groter beeld
Het afgelopen jaar zijn er flinke stappen gemaakt in Tuinwijk. Samen met bewoners, verenigd in de Klankbordgroep Tuinwijk, zijn er inmiddels op zowel fysiek als sociaal vlak goede resultaten geboekt.

Panelen_Renovatie_Concordiabuurt
Er zijn talrijke projecten opgestart door bewoners om de leefbaarheid in de wijk tijdens de renovatie te behouden. Zo zijn er door buurtkinderen vrolijke panelen geschilderd die tijdens de renovatie met de bouwhekken meeverhuizen.

638_Tineke_Stiertje
Ook hebben bewoners een mozaïekproject opgestart. Ruim 60 bewoners hebben onder andere mozaïektegels gemaakt die nu in het straatbeeld terug te vinden zijn. Daarnaast is een kluscursus voor vrouwen ook een groot succes gebleken.

Op zaterdag 20 maart zijn de eerste woningen in de Ooftstraat in verkoop gegaan. Dit zijn afgebouwde, grondgebonden woningen met 2 of 3 slaapkamers. Deze woningen zijn inmiddels allemaal verkocht. De woningen bestemd voor verkoop in de Fruitstraat en Concordiastraat worden binnenkort opgeleverd. De gehele buitenkant van deze woningen is grondig gerenoveerd en zowel buiten als binnen zijn er energiebesparende maatregelen aangebracht. De indeling, het sanitair en het overige (installatie)werk is nog niet aangepakt. Toekomstige kopers hebben dus veel vrijheid om hun woning naar eigen wens kwalitatief in te vullen.
Fruitstraat-Ooftstraat_10_april_2010_ Fruitstraat-Ooftstraat_10_april_2010__5 Fruitstraat

Open Dag 24 april
Beleef_het_in_de_Tuinwijk_logoOp zaterdag 24 april wordt er een grote verkoopmanifestatie gehouden in de wijk. Belangstellenden kunnen dan kennis maken met de wijk. Er worden onder meer wijkwandelingen, workshops en interieuradviezen georganiseerd. Op deze dag gaan de woningen in de Fruitstraat in verkoop. Deze woningen bieden mogelijkheden voor een combinatie van wonen en werken, zijn voorzien van 4 of 5 slaapkamers en hebben grote ruimtes die naar eigen wens in te vullen zijn. Ook beschikken de woningen over een grote tuin.
Meer informatie is te vinden op www.beleefhetindetuinwijk.nl.


OOG-TV reportage "Op schema"
thumb_Op_schemaKlik op de foto om de TV-reportage te bekijken
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden