1280_Leerlingen_Terra_Next3_in_Tuinwijk__21_april_2010(Persbericht de Huismeesters) Woningen in de Fruitstraat klaar: aanstaande zaterdag start verkoop.
Op woensdag 21 april heeft een groep leerlingen van TerraNext de geveltuintjes van enkele woningen in Tuinwijk aangelegd. In navolging van de geveltuinen die vorige maand door het televisieprogramma De Tuinruimers in de Bessemoerstraat zijn gemaakt, zijn nu ook de woningen in de Ooftstraat en de Fruitstraat voorzien van een stukje groen. Op hetzelfde moment hebben enkele buurtbewoners meegedaan aan de Lentekriebels actie. Tuinwijk ligt er na woensdag dus nóg mooier bij.
Klik op de afbeelding om te vergroten. Druk eerst F11

thumb_Terra_NextOm Tuinwijk haar naam eer aan te laten doen, hebben leerlingen van TerraNext geveltuintjes aangelegd.Ook hebben vier woningen in de Ooftstraat een aangelegde geveltuin gekregen. Hierbij hebben de leerlingen speciaal rekening gehouden met de wensen van de bewoners. Een bewoner wilde bijvoorbeeld graag de hortensia's uit de tuin van zijn vorige woning weer in zijn nieuwe tuin laten plaatsen. Met dank aan de leerlingen van TerraNext staan ze daar nu opnieuw te pronken.
(Klik op afbeelding links voor website Terra Next)

1280_Leerlingen_Terra_Next_4_in_Tuinwijk__21_april_2010 1280_Leerlingen_Terra_Next2_in_Tuinwijk__21_april_2010 1280_Leerlingen_Terra_Next_in_Tuinwijk__21_april_2010
In april 2009 is De Huismeesters begonnen met de herstructurering van haar bezit in Tuinwijk. Het betreft een grootschalige renovatie van 284 boven-, beneden- en grondgebonden woningen. Van deze 284 woningen worden 210 huurwoningen en 35 koopwoningen gemaakt. Gerenoveerde woningen in de Ooftstraat zijn inmiddels allemaal verkocht.

Aanstaande zaterdag 24 april gaan de woningen in de Fruitstraat in verkoop tijdens een grote verkoopmanifestatie. De gehele buitenkant van deze woningen is grondig gerenoveerd en zowel buiten als binnen zijn er energiebesparende maatregelen aangebracht. De indeling, het sanitair en het overige (installatie)werk is nog niet aangepakt. Toekomstige kopers hebben dus veel vrijheid om hun woning naar eigen wens kwalitatief in te vullen. Deze woningen bieden mogelijkheden voor een combinatie van wonen en werken, zijn voorzien van 4 of 5 slaapkamers en hebben grote ruimtes die naar eigen wens in te vullen zijn. Ook beschikken de woningen over een grote tuin.

Tijdens de verkoopmanifestatie kunnen belangstellenden kennismaken met de wijk. Er worden onder meer wijkwandelingen, workshops en interieuradviezen georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.beleefhetindetuinwijk.nl.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden