LogoPolitie_Goede_kwaliteit_43KbIn onze wijk en ook in andere delen van de stad worden we soms geconfronteerd met schennisplegers, die we in de volksmond ook wel 'potloodventers' noemen. Wat is nu eigenlijk een potloodventer en wat kunt u doen als u er één tegenkomt?

Combinatie angst en lust
Een 'potloodventer' is de meer bekende naam voor een man die onverwacht en vooral ongevraagd zijn geslachtsdelen toont aan mensen die voorbijkomen. Eigenlijk zijn potloodventers bang om zich in het openbaar bloot te geven. Daarentegen zijn ze ook zo opgewonden, dat ze het toch doen. De combinatie van angst en lust verhoogt de beleving. In veel gevallen hopen potloodventers op een schrikreactie van vrouwen. Hiermee krijgen zij het gevoel wel degelijk te kunnen imponeren. Dit is goed tegen hun onzekerheid. Soms is er ook de hoop op seksueel contact. Het is echter de vraag of zij dit doen als ze de kans krijgen. Daarnaast speelt het verkrijgen van bewondering en het 'via de vrouw kijken naar zichzelf' een rol.

Wat als u er één tegenkomt?
Probeer de potloodventer te negeren en loop van hem weg. Schreeuw heel hard en ren weg als de man u probeert aan te raken. Bel zo snel mogelijk de politie via 112.

Geef de politie de volgende gegevens door:
Hoe zag hij eruit en wat had hij aan? Probeer te kijken of er dingen opvallend aan hem zijn. Welk vervoermiddel had hij bij zich? Probeer hier een goede omschrijving van te geven. Van een auto is uiteraard het kenteken erg belangrijk! Heeft hij iets gezegd? Geef dit ook door!
Hoe laat heeft u hem gezien? Op welke locatie heeft u hem gezien en welke kant liep hij op toen hij wegliep (als hij wegliep)?

Politie onderneemt altijd actie
Het is belangrijk dat u melding maakt van schennispleging. De politie zal hier altijd actie op ondernemen maar is erg afhankelijk van de melding van het slachtoffer. Af en toe houden wij een potloodventer aan op basis van alerte meldingen.

Schennisplegen is een zedenmisdrijf!
Meld een geval van schennispleging altijd bij de politie. Denk niet dat het een eenmalige gebeurtenis is. De meeste potloodventers doen het veel vaker. Wij adviseren u daarom ook om aangifte te doen. Er zijn slachtoffers die lange tijd de straat niet meer op durven en/of niet meer langs dezelfde plaats durven te lopen of te fietsen.

De buurtagent
Regiopolitie Groningen

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden