Werk_in_uitvoering_XLLangzamerhand zijn er steeds meer ZZP-ers en bedrijven in de Tuinwijk die wat voor de buurt betekenen. Er waren al projecten met mozaiek en schilderijen, gevolgd door een kluscursus voor vrouwen en binnenkort volgt een muziek-sample-project. Misschien zit er nog wel meer talent in de buurt?
Een zoekaktie op de Kamer van Koophandelsite leverde het volgende beeld op:

Er zijn verschillende bedrijfjes die zich op de één of andere manier met grafische vormgeving en webdesign bezighouden.
Een aantal verdiept zich (op verschillende manieren) in leerprocessen. Er zijn veel creatievelingen in de wijk: fotografen, beeldend kunstenaars en ook organisatoren van kunst en muziekevenementen.

Wil je leren zingen of pianospelen, of één of ander ánder instrument onder de knie krijgen, dan moet het niet moeilijk zijn daar in de wijk een goede docent voor te vinden.
Ook voor het opluisteren van ''bruiloften en partijen'' lijken genoeg bandjes en muzikanten aanwezig. Ook oordopjes kunnen geleverd worden (de dopjes waarmee je je muziek kunt luisteren, wel te verstaan).

Het opknappen van de eigen woning wordt ondersteund door klusbedrijven, een bedrijf in 2e handsspulletjes verkoop, een glazenwasser en een meubelmakerij (om je huis weer te voorzien van gloednieuwe meubels óf om de oude te laten opknappen). Voor het binnenstebuiten keren van jezelf zijn diverse buro's en coaches aanwezig. Om daarna weer ''tip top'' voor de dag te komen kan je je laten adviseren door een kleur en kleding adviseuse of gewoon even ''naar de tandarts''. Zelfs kan er in ''goed gezelschap'' worden voorzien door een (vermoedelijke) escortservice.

Gebouwen kunnen functioneel en veilig worden ontworpen vanuit de eigen buurt en groentes milieubewust worden gekweekt. Qua sport zal je het in de Tuinwijk met een volleybal- en een schaakvereniging moeten doen (maar die oefenen ongetwijfeld elders). Qua politiek zetelen met name jongeren-organisaties uit liberale hoek in de wijk. Diverse bewoners hebben zich verzameld in ''verenigingen van eigenaren'' en de wijk kent zelfs één woongroep. Kortom, er is genoeg ''Bedrijvigheid in de Buurt"!

Meer informatie
Voor meer informatie hierover kunt u naar de website www.kvk.nl. Zoeken in Handelsregister op straatnaam of Klik hier (NB. zoek niet Klaas de Vrieze-, maar K. de Vriezestraat)
Voor geïnteresseerde bedrijven: vermelding is gratis mogelijk op de Tuinwijkwebsite!
Tevens is de wijkvereniging Tuinwijk benieuwd of er belangstelling zou zijn voor een netwerk-bedrijven-borrel in de buurt? Geef je ideeën door: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactadres van de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden