Foto_Timon_AbelsTimon Abels woont in de Conservatoriumwoningen in de Concordiastraat. Samen met kinderen uit de Tuinwijk gaat Timon aan de slag met muziek en computers. Omdat we hier het fijne van willen weten hebben we Timon gevraagd om een klein interview.

Timon, wat ga je doen met de kinderen van de Tuinwijk?
Met kinderen, ondertussen hebben zich al zes opgegeven, ga ik straatgeluiden opnemen in en rond de Tuinwijk. Dit zijn onder andere geluiden van de verbouwing, maar ook dierengeluiden, scooters, fietsen, lachende mensen en nog veel meer. De kinderen krijgen een opnameapparaat en mogen zelf op zoek naar deze geluiden. Vervolgens gaan we van deze geluiden ‘samples' maken. Samples zijn korte stukjes geluiden. De kinderen gaan met deze samples een geluidscollage maken door de samples te stapelen, in te korten, te verlengen en/of te kopiëren. Deze collage wordt op cd gebrand zodat iedereen een eigen geluidsstuk mee naar huis kan nemen en aan iedereen kan laten horen.
Door dit project komen de kinderen op een creatieve en een nieuwe manier in aanraking met geluid, muziek en computers.
Dus Timon, misschien zullen deze kinderen later ook de muziekwereld ingaan...

Timon, de kinderen die zich al aangemeld hebben, zijn tussen de 8 en 15 jaar. Wat deed jij toen je die leeftijd had?
Ik herinner me dat ik in die tijd heel veel buiten speelde met mijn broers. Toen ik iets ouder werd schreef ik heel veel liedjes. Dat begon al op m'n 6e en dat werd later steeds meer. Dit deed ik achter de piano. En die liedjes schrijf ik nu nog steeds. Ik heb ook muziek gemaakt voor een reclamespotje, ik heb een voorstelling geproduceerd, ik heb les gegeven en ik heb koren begeleid op de piano. Maar de allermeeste tijd blijf ik steken in het schrijven van liedjes.

Timon, je gaat straks met de kinderen van de Tuinwijk werken. Maar waar ben je nu nog meer druk mee bezig?
Ik steek zeer veel tijd in de ontwikkeling van mijn skills als singer-songwriter. Hierbij richt ik mij op theatrale liedjes met Nederlandse teksten. Daarnaast houd ik mij met activiteiten bezig waar ik dingen produceer. Een voorbeeld hiervan is de organisatie van de concertreeks De Derde Helft waarbij mensen van de klassieke muziek samenwerken met mensen die popmuziek maken. Eveneens ben ik bezig met het schrijven en produceren van hoorspelen en het componeren voor korte filmpjes.

Joh, je hebt het hartstikke druk, maar het klinkt wel heel erg leuk wat je allemaal doet. Je kan wel merken dat muziek je lievelingsvak is. Zeg Timon, als ik je over 20 jaar weer tegenkom... Ben je dan bekend?
Nou, ik hoop dat ik later nog een beetje meer bekender ben dan nu. Over 20 jaar kennen mensen mij om de liedjes die ik schrijf en de shows die ik geef. Daarnaast zullen heel veel verschillende mensen mij kennen omdat ik heel veelzijdig ben en dus heel veel verschillende dingen dan gedaan heb. Al die verschillende dingen in de muziek vind ik enorm leuk, maar ik probeer mij te concentreren op het schrijven van liedjes. Daar denk ik dat ik het meeste succes in kan en zal hebben.

Timon, hartelijk dank voor je tijd en dit interview. Het was erg leuk om te doen. Ik denk dat de kinderen van de Tuinwijk veel lol met je zullen hebben. En ik kijk uit naar jullie resultaten!

Hartelijke groet,
Suzanna van de Loo
Bessemoerstraat 41

Eerder verschenen in de Tuinfluiter april 2010
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden