Renovatie_Concordiabuurt_foto_Dakdekkersbedrijf_Gebr._Kranenborg_1(Persbericht De Huismeesters 19 oktober) Fase 1 en 2 allemaal verkocht; start verkoop laatste starterswoningen op 11 december.
De verkoop van fase 1 en 2 in Tuinwijk is een groot succes geweest. Alle 36 gerenoveerde woningen in de Ooftstraat, Fruitstraat en Concordiastraat zijn binnen een half jaar verkocht. Op 11 december start de verkoop van de laatste 15 (starters)woningen aan de Concordiastraat.

Klik op de foto's. Druk F11 voor groter beeld
In 2009 is De Huismeesters begonnen met een grote herstructurering van haar bezit in Tuinwijk. Woningen zijn grondig gerenoveerd, een deel is samengevoegd en er is veel aandacht besteed aan veiligheid en energiezuinigheid.
Concordiastraat_1200_koopwoningen_11_augustus_2010 Concordiastraat_1200_koopwoningen_11_augustus_2010-1 Fruitstraat-Ooftstraat_10_april_2010_
Authentiek en nieuw
Volgens Manager Wonen Ciska van Aken is het succes van de herstructurering te danken aan meerdere factoren. "De wijk heeft weliswaar een nieuw uiterlijk gekregen, maar de authentieke elementen zijn bewaard gebleven. Alle huizen zijn flink gemoderniseerd. We merken dat de combinatie van authentiek en nieuw gewaardeerd wordt. Wat betreft koopwoningen is er behoefte aan ruime, grondgebonden woningen op aantrekkelijke locaties in de stad. Tuinwijk heeft het nu allemaal. Omdat de koopprijzen daarnaast ook voor starters bereikbaar zijn, is dit een product dat erg goed verkoopt".

Inloopavond_7_Herinrichting_Oofstraat_en_binnenterrein_Concordiabuurt
De herstructurering van Tuinwijk zit er bijna op. De gerenoveerde woningen zijn inmiddels allemaal weer bewoond en ook de kopers zijn al druk bezig in hun samengevoegde woning. Huidige én nieuwe bewoners ontwikkelen op dit moment een plan voor de openbare ruimte.

Beleef_het_in_de_Tuinwijk_logoMeer informatie en start verkoop
Op 29 en 30 oktober zal Pandomo Makelaars tijdens de Nieuwbouwbeurs in de Martinikerk meer informatie verstrekken over de 15 starterswoningen aan de Concordiastraat. De start verkoop is op zaterdag 11 december. Meer informatie is te vinden op www.beleefhetindetuinwijk.nl.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden