Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_27Op vrijdagochtend 22 oktober was het ongelooflijk druk in het Noorderstation! De enthousiaste leerlingen van maar liefst zes scholen hebben de opening bijgewoond van "Blik in de wijk", een kunstproject van Jan Reemeijer en scholieren. Samen verzamelden ze blikjes en ander zwerfvuil. Onder zijn begeleiding maakten ze er prachtige kunstwerken van, die nu worden tentoongesteld in het Noorderstation.
Klik op de foto's, druk eerst op F11
Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_17Het begon enige tijd geleden, toen Jan Reemeijer, geërgerd door de troep, besloot om onderweg naar huis alle blikjes die hij zag op te rapen en mee te nemen. Het waren er tachtig. En daar bleef het niet bij. Zakken vol nam hij dagelijks mee naar huis en naar zijn atelier. Van een aantal van die blikjes en van ander afvalmateriaal maakte hij een prachtig beeld.

Deze man van blik, Mercurius genaamd, staat nu in Kunstruimte Zuidoost. Hij kijkt naar buiten, naar de plek waar altijd veel blikjes in de struiken terechtkomen. Zijn hoofd is van marmer en zijn heupen zijn van hout, maar verder is hij helemaal opgebouwd uit ijzer en blik. Zie ook de foto's in de bovenste rij.
Blik_in_de_wijk_project-_Jan_Reemeijer__4 Blik_in_de_wijk_project-_Jan_Reemeijer__5 Blik_in_de_wijk_project-_Jan_Reemeijer_ Blik_in_de_wijk_project-_Jan_Reemeijer__2
Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_2 Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_11 Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_9 Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_23
Kunstenaar Jan Reemeijer vond het een uitstekend idee om ook scholieren blikjes te laten bewerken. Hij wist zes scholen enthousiast te maken: de Dr. Bekenkampschool, het Gomarus college, de W.A. van Lieflandschool, Vensterschool De Pendinghe, De Wegwijzer en Basisschool De Zaaier. Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_13Op elke school deden één tot drie groepen mee.
Omdat het milieu een rol speelde deed Jan Reemeijer de eerste lessen samen met de milieustewards van de gemeente Groningen, Kars Ottens en Wally Schepers. Ze vertoonden een korte film over hoe het milieu op grote schaal bedreigd wordt, wat een enorme hoeveelheid zwerfvuil er op straat ligt, en wat je eraan kunt doen.
De tweede les was een verzamelrondje om de school. Per klas kwam gemiddeld zo'n twintig kilo uit de struiken. Op de derde les gingen de leerlingen in groepen de gevonden blikjes tot kunstwerken omtoveren.

Foto's Kunstwerken: Klik hier en op de Dia show

Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_22Nu staan, liggen en hangen alle kunstwerken in het Noorderstation, samen met Mercurius, de man van blik, van Jan Reemeijer. Een vierkoppige jury koos de origineelste en best geconstrueerde ontwerpen.
Op de opening, vrijdagochtend 22 oktober om 10.30 in het Noorderstation, zijn de prijzen uitgereikt.
De tentoonstelling is dag en nacht van buiten te bezichtigen tot eind november 2010.
Binnen kijken kan ook, op afspraak. Bel met Jan Reemeijer: 06 - 1664 2852.

Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_13Subsidie
Een Andere Blik oftwel Een nieuwe blik in de wijk kwam tot stand dankzij de gemeentelijke subsidiepotjes "Goed idee"en "De wijk als werkplaats".

Meer informatie op de website Kunstprojecten Noorderstation. Klik hier

Meer fotos van de grote drukte en video
Klik hier of klik Op de diaserie. De redactie hoopt volgende week ook foto's van de kunstobjecten te laten zien


Een_andere_blik_op_blik
Video
Een andere blik op blik. Klik op de afbeelding links!

Aanklikken voor extra grote foto in nieuw venster.
thumb_Noorderstation_Opening__Project_Jan_Reemeijer_-_Blik_in_de_wijk_22_oktober_10
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden