GemeentegroningenlogoDe gemeente Groningen heeft vanaf 21 oktober de compleet vernieuwde gemeentelijke website gemeente.groningen.nl
Op de nieuwe website zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo is het eenvoudiger om informatie te vinden en speelt de website beter in op vragen van bezoekers. De site van de gemeente Groningen is vanaf nu een stuk gebruikersvriendelijker.

Dienstverlening
Burgers beschouwen internet als een steeds belangrijker kanaal voor communicatie en dienstverlening. De gemeente Groningen stelt dan ook hoge eisen aan de kwaliteit en de toegankelijkheid van de gemeentesite (Visie op publieke dienstverlening 2014).

Informatie makkelijker te vinden
Op de vernieuwde website zijn de teksten van de meest gezochte pagina's herschreven en geoptimaliseerd voor zoekmachines als Google. Daardoor is veel informatie eenvoudiger te vinden en beter te begrijpen. Om bezoekers makkelijker hun weg op de nieuwe site te laten vinden, zijn de menu's en de pagina's op de site opgebouwd op basis van een analyse van het bezoekersgedrag. Veelgezochte pagina's komen bovenaan te staan, minder populaire informatie vindt men met de zoekmachine.

Verbeterde vormgeving
De verbeterde vormgeving van de website, in de nieuwe gemeentehuisstijl, springt het meest in het oog. Het ontwerp van de website is flexibel. Het blijft mogelijk om (delen van) de website aan te passen en hierdoor de gebruikers-vriendelijkheid steeds verder te verbeteren.

Eén loket
Omdat gebleken is, dat het voor bezoekers niet altijd duidelijk is waar ze informatie en digitale formulieren kunnen vinden, zijn het Eloket.groningen.nl en de stadsgids.groningen.nl samengebracht op gemeente.groningen.nl. Alle informatie, producten en digitale formulieren van de gemeente Groningen zijn vanaf nu te vinden op de vernieuwde website.

Mijn Loket
De gemeente Groningen wil haar digitale dienstverlening in de nabije toekomst verder verbeteren om de burgers nog beter te bedienen. Zo wordt gewerkt aan ‘Mijn loket'. Dit is een digitaal loket waar iedere burger, naast het aanvragen van producten, ook de status van lopende aanvragen kan volgen.

De link naar de gemeentewebsite staat onder "Externe Links"
Let op: Op de wijkwebsite zijn op diverse plekken hyperlinks gemaakt naar onderdelen van de oude gemeentewebsite. Het kan zijn dat sommige van dez links nu geen of ander resultaat geven. Dit wordt nog bijgewerkt de komende tijd.

Klik op Raadsvoorstel "Visie Publieke Dienstverlening"

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden