Aantasting_verf_op_moskee_door_brandIn de nacht van 28 op 29 september jongstleden is een  poging tot brandstichting geweest bij de moskee in park Selwerd en het bekladden met teksten op de muur van de moskee. Naar aanleiding van deze gebeurtenis hebben een aantal bewoners de handen ineen geslagen en het initiatief genomen om - samen met de buurtbewoners - de bekladde muren van de moskee te gaan schilderen. De wijkraden van Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk ondersteunen de actie.

Klik op de foto voor vergroting en het nieuwsbericht 112 Groningen.
Ook woningcorporatie Nijestee levert een bijdrage door het inzetten van een zogenaamde klussenbus (jongeren-werkleerproject) om het schilderen te begeleiden.
De gemeente draagt haar steentje bij door de groenvoorzieningen rondom de moskee aan te passen.
In het Dagblad van het Noorden 30 oktober heeft een artikel aan gewijd aan deze actie. Een kopie hiervan vindt u onderaan deze pagina

De bewoners van Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk krijgen een flyer in de brievenbus met daarin de oproep om te komen helpen met het schilderen op woensdagmiddag 3 november. Iedereen die tijd en zin heeft wordt opgeroepen met een verfroller naar de Witte Boerderij waarin de moskee gehuisvest is te komen en mee te helpen met het schilderen.

Belangstellenden worden om 15:00 uur verwacht. Om 15:15 uur zal wethouder Frank de Vries het startsein geven voor het schilderen waarop alle aanwezigen met een verfroller aan de slag kunnen. ‘’Elkaar leren kennen en begrijpen’’, is de uitdaging waar we voor staan. Een proces wat mogelijk nog jaren tijd zal vergen, maar dat we niet uit de weg willen gaan.

Deze schilderactiviteit is de eerste actie die gefinancierd wordt uit het nieuwe Fonds ter Stimulering van de Internationale Samenleving in Groningen. Meer dan 80 nationaliteiten zijn in onze wijken vertegenwoordigd. Samen maken we de samenleving en het is hoog tijd om het niet bij woorden alleen te laten. Pas als er sprake is van een culturele kruisbestuiving kun je spreken over een optimaal integratieproces, hetgeen het fonds wil stimuleren. Binnen de wijkraden van de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk zal het fonds nader worden uitgewerkt.

Poster

Artikel Dagblad van het Noorden 30 oktober.
Klik op de afbeelding onder, u komt in een nieuw venster.
Artikel_Moskee_verven_-_DvhN_30-10-10
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden