Kum_do_Kumi_Oekraiense_dansgroep_Ross_(Ingezonden) De wijkraden van Paddepoel, Selwerd en de Tuinwijk slaan de handen ineen om een aantal feestelijkheden te organiseren in Park Selwerd.
In ieder geval komt er een Koninginnedag feest op 30 april en is er een driedaags folklorefestival op 17, 18 en 19 juni onder de naam "Zorja". Voor beide feesten zijn commissies samengesteld die een begin hebben gemaakt met de organisatie.
Foto aanklikken, toelichting: zie onder

Op Koninginnedag gaat de aandacht uit naar de vrijmarkt, waarbij iedereen oude spulletjes kan inbrengen en verkopen. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan feesten op de nationale dagen in andere landen. Het moet een feest van iedereen worden. We komen hier nog uitgebreid op terug.

Het folklorefestival is een vervolg op het 10 jarig bestaan van de vensterschool Paddepoel/Selwerd/Tuinwijkonder de naam Zorja. Het thema is Oost Europa. Op het programma staan vrijdags een brede variëteit aan feestelijkheden en workshops. Op de zaterdag het schaapscheren met oude ambachten en op zondag eindigen we met een groots opgezet Oekraïens feest. 's Avonds is er sprake van een feeërieke verlichting met kaarsjes op het water en mogelijk een verlichte Chinese draak.

Organisatoren en vrijwilligers gezocht voor het internationale feest.
We zijn bezig met 2 programma's die goed georganiseerd en begeleid moeten worden, wij zijn daarvoor op zoek naar meer mensen, die het leuk vinden iets feestelijks voor de buurt te organiseren. Als u het leuk vindt om een programma onderdeel op poten te zetten, als u het leuk vindt om op de dagen zelf allerlei klusjes te doen, zoals het verkeer regelen, mensen hun plekje aanwijzen, het klaarzetten van kraampjes, dan bent u bij ons aan het goede adres.
Wij bieden een deugdelijke organisatie met professionele begeleiding, die u helt bij het wegwijs worden in regelland, het plannen van uw vrijwilligerswerk en scholing.
U kunt zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Informatie-avond
Kom naar de informatieavond op donderdag 16 december a.s. 19.30 uur, Wijkcentrum De Berk, Berkenlaan 238

Harry Kruize, coördinator internationaal festival

Door redactie: toelichting bij de foto, Kum-do-Kumi
Choreografie: Oekraïense dansgroep Ross
Kum-do-Kumi is een typische Oekraïense uitdrukking. Kum en Kumi betekent peetvader en peetmoeder, maar in deze uitdrukking heeft het de betekenis van flirten. Dat is ook wat er in deze dans wordt uitgebeeld. Het is voorjaar, Wowa sluipt 's ochtends zijn huis uit met als doel de buurvrouw Oxana te versieren. Als dat maar goed afloopt... .
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden