Overzichtskaart_mogelijke_nieuwe_situatie_NoorderstationAfgelopen voorjaar was de informatie-bijeenkomst over het Voorlopig Ontwerp tracé lijn 1 Regiotram, deel Boterdiep t/m Eikenlaan (Klik hier). De reacties van alle  informatiebijeenkomsten zijn intussen verwerkt in een inspraakrapport. Ook is in september het zgn Kaartenboek aangepast.

In het inspraakrapport staat mbt het Noorderstation:
"Het Noorderstation krijgt met de komst van de tram een upgrading, het wordt een aantrekkelijke en verkeersveilige pleinruimte met een directe aansluiting tussen het tramperron en de treinsporen.
Toch zitten er in het voorgestelde Voorlopig Ontwerp nog knelpunten die bij de uitwerking naar een Definitief Ontwerp moeten worden opgelost, zoals de beperkte ruimte voor voetgangers onder het spoorviaduct, langs de trambaan. Het aanbrengen van roltrappen zit niet in onze begroting, we zullen met alle betrokken partijen en ProRail de mogelijkheden voor het aanbrengen van roltrappen of liften onderzoeken. De plannen in de omgeving van het Noorderstation, inclusief het genoemde hoogteaccent zijn op dit moment nog niet duidelijk, ze zullen de komende tijd nader worden uitgewerkt."

De documenten zijn te vinden op website van de Regiotram. Afhankelijk van uw internetverbinding kan de tijd voor het downloaden oplopen tot  5 of 10 minuten.


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden