kinder-participatietraject_Flankeurspoort_1277In mei hebben kinderen, die rondom de Flankeurspoort wonen, samen met het kinderwerk SKSG meegedacht over een nieuwe speelplek bij de Flankeurspoort. Er waren  bijeenkomsten voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Het resultaat van deze kinderparticpatie is nu te zien in het ontwerp speelplek Flankeurspoort.

Door middel van leuke en leerzame activiteiten zijn de kinderen er achtergekomen wat nou écht leuk en veilig is voor een speeltuin en hoe ze gezellig samen kunnen spelen.

In- en uitzoomen op de tekening: houdt de Ctrl-toets (linksonder op uw toetsenbord) ingedrukt en draai aan het scrollwiel van uw muis.

Toelichting bij de schets
Studentenbuurt_via_FlankeurspoortDe stoep in de Moeststraat richting de Flankeurspoort wordt doorgetrokken (dus geen opritje meer richting de Flankeurspoort voor fietsers en bromfietsers. Onder de Flankeurspoort komen 2 extra paaltjes ( dus 2 meer, in totaal 6). Er komen in totaal 6 heggen (beuk, groene stroken op de tekening). Deze worden 80 tot 100 cm hoog. Er komen op verschillende plekken betonnen bankjes en poefjes ( glad geschuurd zodat ze makkelijk schoon te houden zijn).

Flankeurspoort_luchtfoto
Het ovalen rode gedeelte op de tekening is een ondergrond van mozaïek (dit zijn restant tegeltjes uit de openbare ruimte van de Studentenbuurt). In het rode ovale gedeelte staan houten paaltjes met verschillende hoogtes. In het ovalen gedeelte zit kunstgras (groen) met een speelelement, in het midden. De drie bomen die er nu staan blijven staan, eentje wordt rechtgezet. Op het hoekje ter hoogte van Flankeurspoort en Vindicatstraat nr. 5a en 3a komt nog een klein speelelement voor de allerkleinste ( denk aan een boter kaas en eieren spel of een telraam). Op de stoep langs de Vindicatstraat komen houten paaltjes met verschillende hoogten.

Ter illustratie, om een indruk te geven, zijn nog enkele afbeeldingen toegevoegd, die u kunt aanklikken.  Meer informatie over de betonnen elementen: klik hier
mozaiek-restmateriaal
Voorbeeld van ondergrond van mozaïek
stedon8-2
stedon9-1


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden