Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_19De renovatie in de Tuinwijk is klaar. Tijd om elkaar als oude en nieuwe bewoners te gaan ontmoeten en leren kennen. Daarom waren de bewoners uitgenodigd voor een Nieuwjaarsborrel op 6 januari in Buurtcentrum Tuinwijk met hapjes en drankjes, gemaakt door buurtbewoners.
In een ‘'kennismakings-caroussel'' kon men in 2-tallen elkaar vertellen hoe je hier komen wonen en wat je graag zou willen doen in de wijk. De foto's geven een indruk hoeveel bewoners meegedaan hebben. Als hulmiddel was een papier met vragen uitgereikt, die ook voor interviews met buurtbewoners worden gebruikt. Klik hier

Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_6Vooraf was een optreden door Alisai, een Studentenbuurtbewoner afkomstig uit Afghanistan, Hij bespeelde een harmonium, een Afghaans toetseninstrument dat via een met de hand bediende blaasbalg van lucht wordt voorzien.
Na het carrousel was een optreden van het koor Kwajr onder leiding van Merlijn Wackers (woont in Tuinwijk) met onder meer het Grunnens Laid, iedereen had de tekst  gekregen. www.kwajr.nl.
Dit alles vond plaats onder het motto: Nieuwe buren, een nieuw geluid in de Tuinwijk!
Klik op de foto's, druk eerst F11
Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011Tijdens het caroussel werden geluidsopnames gemaakt van het geroezemoes. Componist en wijkbewoner Timon Abels (stichting Riff) gebruikt de opgenomen gespreksflarden voor een nieuwe compositie voor koor en DJ. Ook zal hij zo mogelijk diverse buren nog apart opzoeken om liederen uit hun cultuur te registreren en in de compositie te verwerken. In mei en juni zal er 4 keer geoefend worden olv een (wijk)dirigent. Daarna wordt de compositie uitgevoerd in de wijk.
Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_29 Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_15 Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_20 Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_26
Er waren niet alleen wijkbewoners. Onder andere ook Reinder Gooijaarts uit Wijkraad Paddepoel, Nieuwjaarskennismakingsborrel_2011_30opbouwwerker Evert Dagelet, enkele gemeenteambtenaren en medewerkers van de Huismeesters, Rosita van Gijlswijk, die als gemeenteraadslid voorzitter is van Heel de Buurt.

Meer foto's: Klik hier of op de Diaserie
Alles is mogelijk gemaakt door een subsidie uit "Goed idee", zie: http://goedidee.groningen.nl/


Video_Kwajr_in_de_Tuinwijk

Video: Klik op de afbeelding linksIdee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden