Klussen_in_de_buurt-11Op 29 november was een avond georganiseerd onder het motto "Klussen in de buurt". Deze avond was in eerste instantie bedoeld voor bewoners in de Concordiabuurt om ervaringen en plannen uit te wisselen rondom de renovatie van hun woning. Het buurtcentrum Tuinwijk bleek echter dicht.
Klussen_in_de_buurtNa een tijdje kleumen in de Oostenwind week men uit naar de woning van een van de deelnemers. Deze woning is een zgn. "Kluswoning", het interieur was nog "in wording" maar de CV functioneerde reeds. Bij een kluswoning wordt de gehele buitenkant van de woning gerenoveerd, maar de indeling, het sanitair, verwarmingsinstallaties en overig installatiewerk zijn nog niet aangepakt. De toekomstige kopers hebben dus veel vrijheid om hun woning naar eigen wens kwalitatief in te vullen. Kortom een passende omgeving voor de bijeenkomst "Klussen in de buurt". Er was overigens ook iemand uit de Studentenbuurt, waar in 2008 een soortelijke grootschalige renovatie had plaatsgevonden.
Klik of de foto's, druk eerst F11
Klussen_in_de_buurt-5 Klussen_in_de_buurt-8 Klussen_in_de_buurt-14 Klussen_in_de_buurt-2
Klussen_in_de_buurt-4In het gesprek werden vooral ervaringen en handige tips uitgewisseld, bijvoorbeeld over de koppeling van de CV buizen onder de vloeren, en men leerde elkaar ook zo beter kennen. Op bijgaande foto's is te zien hoe je als klusser een tijdje moet kunnen redden in de woning. Ook ging het gesprek over inhoud en voorwaarden van de koopcontracten, en diverse andere onderwerpen waarmee je maken kunt krijgen bij de renovatie.
Vervolgens was er een rondleiding door de woning van begane grond tot aan de zolder. De trap ziet er versleten uit op de foto, dat lijkt maar zo. Amerikaans grenen is bekend om zijn hardheid en duurzaamheid en de stijlvolle uitstraling die het kan bieden.

Klussen_in_de_buurt-10Je kunt onverwachte zaken tegenkomen in een kluswoning. Bijvoorbeeld onder het behang het Nieuwsblad v/h Noorden 7 maart 1969, met een artikel over het lot van de politieke gevangenen onder het toenmalige Griekse kolonelsregime (‘In 1968 meer dan 24.000 arrestaties"). De geschiedenis komt dan wel weer tot leven.

Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Steven Hoekstra, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle 15 foto's: Klik hier of de op de Diaserie.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden