Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_4Vol verwachting klopten alle kinderhartjes... en op 1 december was het eindelijk zover! Sinterklaas kwam langs bij alle kinderen uit Tuinwijk, Selwerd en Paddepoel in Buurtcentrum "De Tuinwijk". Het was er heel mooi versierd, speciaal voor Sinterklaas en zijn pieten. Maar vlak voordat de goede Sint aankwam in Tuinwijk bracht Hulppiet plotseling een bijzondere brief van de Sint....
Klik op de foto's, druk eerst F11
Sinterklaas schreef dat hij eenbrief had gekregen van een reuzentweeling. Deze reuzentweeling schreef dat ze erg verdrietig waren. Ze kregen elk jaar mooie cadeautjes van Sinterklaas. Dat wel! Maar ze waren véél te klein. Het waren eerder spulletjes voor in een poppenhuis dan voor de kinderen zelf. Vandaar dat zij dit jaar Sinterklaas gevraagd hebben om echte grote cadeaus.
Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_7 Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_9 Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_6 Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_3
Geen cadeautjes voor in een poppenhuis, maar cadeaus voor hen zelf. Sinterklaas wist niet goed hoe hij hier mee aan moest en heeft dit probleem toen voorgelegd aan zijn pieten.Slimme piet kwam gelukkig met een goed idee: Tijdens het Sinterklaasfeest van vorig jaar waren de kinderen in Selwerd Paddepoel en Tuinwijk héél creatief. Misschien kunnen ze deze keer cadeaus voor Sinterklaas maken! Deze cadeaus kan Sinterklaas dan later aan de reuzentweeling geven.

Sinterklaas_buurtcentrum_TuinwijkToen de kinderen uit Tuinwijk, Selwerd en Paddepoel van dit probleem hoorden wilden ze Sinterklaas en de reuzentweeling direct helpen. Ze hebben o.a. prachtige reuzenspeculazen versierd, grote bling bling sieraden gemaakt, een reuzenprentenboek geschreven en een reuzenquiz gespeeld. Als laatste hebben ze een mooie reuzenrap gemaakt voor de tweeling. Toen Sinterklaas aankwam in het buurtcentrum en de gemaakte cadeaus voor de reuzen-tweeling in ontvangst nam, was hij zo blij dat hij een reuzendans heeft gedaan met alle kinderen!

Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_8Het was een bijzonder geslaagd Sinterklaasfeest. Dit hebben we te danken aan de geweldige inzet van alle vrijwilligers en stagiaires die mee hebben geholpen.
Reuze bedankt!

Sinterklaas_buurtcentrum_Tuinwijk_5Groeten,
Namens het kinderwerkteam Selwerd/ Paddepoel/ Tuinwijk
SKSG Kinderopvang
Marleen Kramer-Streurman
Coördinator Kinderwerk SPT


Ivm privacyredenen zijn de kinderen niet herkenbaar in beeld gebracht
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden