flexi_classic_large_rot_1Vanaf maart 2011 wordt overal in de stad het nieuwe hondenbeleid ingevoerd. Er is een nieuw voorstel gemaakt voor nieuwe uitlaat- en uitrengebieden tot stand is gekomen. De gemeente heeft alle nu hondenbezitters een brief gestuurd. In het kort: overal in de stad zijn honden aangelijnd, behalve in de daarvoor speciaal aangewezen uitrengebieden. Verder geldt overal in de stad een opruimplicht voor hondenpoep, behalve in de aangewezen uitlaat- en uitrengebieden.
Ook in de goot, naast een trottoir, mag hondenpoep blijven liggen. Iedereen die met een hond wandelt, moet een opruimmiddel bij zich hebben.

hondenbeleidspaal_gemeente_LeidenVeel hondenbezitters hebben bij het voorstel in mei-juni 2010 laten weten waar zij deze uitlaat- en uitrengebieden voor de hond het liefst zouden zien. Er zijn ongeveer 1.000 reacties binnengekomen. Op basis van al deze reacties zijn de plannen voor hondenuitlaat- en uitrengebieden verder uitgewerkt. Op Internet ziet u hoe deze gebieden in Tuinwijk en omgeving zijn ingepast. Klik hier. De plannen zijn gemaakt op basis van de ingestuurde wensen. Niet alle voorstellen konden worden verwerkt in de plannen.
Hondenbeleidspaal_gemeente_Moerdijk

Degenen die nog knelpunten tegenkomen kunnen reageren. Dit kan tot 15 januari 2011, Klik hier of telefonisch via het loket Beheer en Verkeer, tel. (050) 3 6 7 8 9 10, optie 2. Zo mogelijk worden deze reacties verwerkt in de voorstellen voor de nieuwe hondenuitlaat- en uitrengebieden waarna deze in februari 2011 aan het College van Burgemeester en Wethouders worden voorgelegd.

hondenbeleidspaal_gemeente_Heerhugowaard_-_AalsmeerNa goedkeuring van de plannen komen vanaf maart 2011 in alle wijken de aanduidingspaaltjes bij de nieuwe uitlaat- en uitrengebieden. Alle hondenbezitters ontvangen dan nog een folder in de bus met de spelregels voor het uitlaten van honden bij u in de buurt.

Andere belangstellenden kunnen deze folder vanaf maart 2011 downloaden op www.mijnwijk.groningen.nl. Als u de website niet kunt openen belt u dan met het loket Beheer en Verkeer, tel. (050) 3 6 7 8 9 10, optie 2. U krijgt dan een wijkplattegrond per post toegestuurd.

De gemeente heeft alle hondenbezitters een brief gestuurd, klik op: icon Brief bij hondenbeleid

De foto's (aanklikken) zijn voorbeelden van "hondenbeleidspalen" uit andere gemeenten. Zie ook www.hondenpoep.net
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden