Ondertekening_Convenant22 mei 2008 sloten de 40 wijkraden en de gemeente Groningen een Convenant; een reeks spelregels over hoe de Bewonersorganisaties en de Gemeente Groningen met elkaar omgaan wanneer het de informatie en deelname aan gemeentelijke projecten betreft. Het Convenant was een resultaat van een soort opstand van de wijkraden een jaar eerder, toen de gemeente dreigde de Bewonersorganisaties te reduceren tot feestcommissies.

De toenmalige burgemeester Wallage merkte de onrust op en liet een proces starten om de nieuwe verhoudingen beter te omschrijven. Het werd gecombineerd met een nieuwe subsidieverordening voor de wijkraden. Later werd het een deel van de participatieportefeuille van de wethouders Frank en Vries en Jannie Visscher.
Op 22 november 2010 werd in de Oosterpoort tijdens een grote bijeenkomst met wijkraden, wethouders en ambtenaren de werking van het Convenant geëvalueerd. Zo'n 70 betrokkenen waren aanwezig; het leidde tot levendige discussies en een over het algemeen vrij positieve beoordeling van de werking van het Convenant. Een lastig punt, en niet het minste, bleef bestaan. Wat zijn de rechten van bewoners (organisaties), wanneer het om plannen in de wijk gaat, die het gevolg zijn van stedelijke voornemens (bv. de tram) of van initiatieven waar derde parijen (een particuliere investeerder, een zorginstelling o.i.d. bij betrokken zijn?
Op de wijkwebsite leest u hier ten eerste het Convenant zoals het nu luidt en het verslag van de Evaluatiebijeenkomst. (onderaan)
Aan de Evaluatie ging een uitvoerige enquête onder de wijkraden vooraf. De uitslag van deze enquête (dwz een samenvatting) is tenslotte ook op de website te zien.

Derk Jaap Bessem (wijkver. Tuinwijk).

Documenten:
You Tube
Klik hier of klik op de afbeelding voor de You Tube film "Ondertekening Convenant tussen wijkorganisaties en gemeentebestuur mei 2008" (16 minuten). Regie en Montage: Suzanne Bindels (www.evocativ.nl) en Joshua Vos (www.videvos.nl) . Productie en camera: Henk Tammens (gemeente Groningen, BSD). September 2008. In opdracht van dienst ROEZ. Oorspronkelijke titel: "Ondertekening Wijkconvenant".

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden