BurenoverlastHet meldpunt Overlast en Zorg heeft een vernieuwde eigen website. Vanaf 1 juni 2011 kunt u structurele overlast of zorg om buurtgenoten melden op www.groningen.nl/overlast .
Intussen is ook hun jaarverslag over 2010 uitgekomen. In het document worden de namen Tuinwijk en Concordiabuurt gebruikt. Het betreft echter dezelfde wijk. Klik hier
Het  aantal meldingen in stadsdeel West (volgens indeling politiebureaus), waarvan de Tuinwijk deel uitmaakt, is met 62% gestegen ten opzichte van 2009. Dat is het gevolg van een betere registratie na organisatorische maatregelen. Hierdoor is het aantal meldingen nu vergelijkbaar met de andere stadsdelen.

Tuinwijk, verschil met 2009
Uit de Tuinwijk kwamen in 2009 15 meldingen op 1450 bewoners. Ongeveer 1% van het aantal inwoners.
In 2010 kwamen uit de Tuinwijk 19 meldingen op 1.374 inwoners: 1,4%. Zoals boven vermeld heeft deze stijging geheel of grotendeels te maken met de verbeterde registratie.

Tuinwijk, verschil met andere wijken
Ter vergelijking de meldingspercentages uit enkele andere wijken:  in het stadscentrum is het aantal meldingen 14,2%, de Wijert Noord 4,6%, de Wijert Zuid 0.9%, Hoogkerk dorp (Noord en Zuid) samen iets meer dan 0,5%.

Studentenoverlast
In dit stadsdeel West is het aantal meldingen over studenten relatief sterk toegenomen. Dit geldt echter niet voor de Tuinwijk maar wel voor Vinkhuizen, Selwerd en de Schilderswijk.
De gemeente heeft een aparte website voor studenten waarin ook aandacht wordt gegeven aan verschillen in leefstijlen en hoe daarmee om te gaan: www.leveninstad.nl/. Bijvoorbeeld de uitslag van een opiniepeiling in voorjaar 2009 onder studenten en niet-studenten over het ervaren en veroorzaken van ‘overlast'. In april jl. is een nieuwe campagne gestart om de contacten tussen studenten en andere bewoners te stimuleren.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden