Zorja_UitnodigingOp 17, 18 en 19 juni a.s. vindt in Park Selwerd een Groningse primeur plaats: het Internationaal Cultureel Volksfestival Zorja! Drie dagen lang valt er van alles te beleven: dans, muziek, zang, theater, beeldende kunst, volkskunst, oude ambachten, sport en spel. Deze eerste editie van het festival heet Zorja, oftewel dageraad. In 2011 heeft het festival een Oost-Europese kleur; volkskunstenaars uit de Oekraïne zijn te gast in Selwerd.
Doel van het festival is onder meer om de inwoners van de wijken in het Noordwesten van de stad, afkomstig uit ruim 90 culturen, nader met elkaar in contact te brengen en een podium te bieden voor hun talenten. Maar natuurlijk zijn alle inwoners van Groningen en omstreken van harte welkom!

Programma 17, 18 19 juni
Vrijdag 17 juni begint met een speciale wijksportdag: alle kinderen uit de wijken kunnen 's middags een reis maken langs sporten uit verschillende landen. Ook kunnen ze kennismaken met het spectaculaire Bossaball. Na de opening van het nieuwe Stip Selwerd (17 - 19 uur) is er een vlaggenoptocht. Bewoners worden opgeroepen om met landenvlaggen en in traditionele kledij naar het Stip te komen. Om 19 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding naar Park Selwerd. Daar vindt de officiële opening plaats, met optredens van de Oekraïense volkskunstenaars, Menadonese traditionele dans en modeshow en Afrikaanse muziek.
Zaterdag 18 juni is Park Selwerd het toneel voor het Schaapscheerderfeest. De schapen van de Stadskudde worden geschoren en er valt van alles te beleven op de ambachtenmarkt. De hele dag draait er op het podium een internationaal programma: Oekraïense muziek, zang en modeshow, Congolese, Pakistaanse, Chinese en andere internationale dans, Koerdische muziek, Indonesische modeshow en Afrikaans spektakel. Ook zijn er workshops circus, buikdansen en djembé (voor kinderen) en volksdansen en kransen maken voor Ivane Koepala. Dit van oorsprong heidense zonnewendefeest kreeg in Scandinavië en Oost- Europa een christelijke invulling. Nu verzorgen de volkskunstenaars voor Groningen dit prachtige feest vol symboliek en licht. De dag wordt afgesloten met Antilliaanse en Koerdische dans en muziek van de Balkan en uit Suriname.
Zondag 19 juni is wederom een dag vol optredens: van een Russisch sprookje tot Caribische en Antilliaanse dans, van Zouk variaties tot Javaanse folk, van Klezmer tot Cubaanse son en Latijns-Amerikaanse salsa.

Workshops 14 -16 juni
De Oekraïense kunstenaars verzorgen van 14 tot 16 juni diverse workshops traditionele technieken en zang, voor volwassenen en kinderen. Ook zijn er exposities volkskunst uit Noordoost-Oekraïne en van Gronings talent. Zie voor het programma en inschrijving. Website: www.selwerd.info of Klik hier Twitter: www.twitter.com/icvfzorja

Het Internationaal Cultureel Volksfestival Zorja is een initiatief van de Werkgroep Sociale Samenhang van de Wijkraad Selwerd en wordt mede mogelijk gemaakt door Het NLA Wijkteam Selwerd.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden