DAP_Marije_Geddes_1Dat ik een kleine modeshow zou doen voor de computer had ik niet verwacht toen ik met Marije belde voor een interview-afspraak. Hoe ze me daarnaast overtuigd heeft dat zij met minder geld mij er fantastisch uit kan laten zien lees je hierna! In deze rubriek lees je over verschillende ondernemers die in de Tuinwijk wonen. Liesbeth Hoffen en Suzanna van de Loo waren erg benieuwd naar de eigenaar van de auto met Dap-Styling erop.
De korte zoektocht leidde (zie www.dap-styling.nl) naar Marije Gerdes, bewoonster van de flat in de Klaas de Vriezestraat. Omdat Marije deze week de Personal Assistent (PA) van Carla Mathis is, de goeroe wereldwijd op stijlgebied, biedt Skype de uitkomst. Via de computer en mijn webcam hebben Marije en ik zo toch face-to-face contact.

DAP_Marije_Geddes_2AMarije, hoe lang woon je in de Tuinwijk?
Ik woon sinds 13 jaar in de heerlijke, lichte flat in de Klaas de Vriezestraat. Ik woon op de 4e verdieping en ik heb uitzicht op de stad vanaf de Gasunie, de vroegere Suikerfabriek tot waar het Oosterpark-stadion stond. Ik ben als kind opgegroeid in Ter Apel en heb ik de Middelbare Detailhandel School in Emmen gedaan. Na Emmen ben voor mijn opleiding tot opticien naar Rotterdam gegaan. Groningen vond ik altijd en geweldige stad en wist dat ik er ooit eens zou gaan wonen . Zo heb ik eerder in zijstraten van de Hereweg gewoond. Nu ben ik dus al 13 jaar gelukkig in de Tuinwijk.

Je bent opgeleid tot opticien, maar ik heb niet de indruk dat Dap brillen verkoopt. Klopt dat?
Dat klopt deels. Ik ben imagostylist. Ik geef kleuradvies, kledingadvies en ik ben personal shopper. Toch blijven brillen mijn specialiteit. Zo geef ik bijvoorbeeld ook trainingen aan het personeel van opticiens hoe zij hun klanten het beste kunnen begeleiden bij het kiezen van het juiste brilmontuur.

DAP_logoWaar staat Dap voor?
Dap staat voor ‘Dress and Personality'. Ik begeleid sinds 6 jaar succesvol particulieren en zakelijke klanten bij wat ze willen uitstralen. Het is als het ware je boodschap versterken met behulp van je kleding. Jij wilt een doel bereiken en je uitstraling helpt je daarbij. Dat is niet alleen als je solliciteert of als je hogerop wilt komen, maar ook als jij op zoek bent naar de partner van je dromen. Ik help je om met de juiste kleuren en kleding je persoonlijkheid te versterken. Iedereen wil er toch goed uitzien?

Hmmm, een personal shopper... Dan doe je zeker eerst een garderobecheck. Ik ben stiekem bang dat je de helft van mijn garderobe af zal schrijven. Ik moet meteen denken aan een vest dat ik heb gekocht maar waarvan ik weet dat het te bleek is voor mij.
Zeg, haal dat vest eens. Doe het eens aan zoals je dat normaal draagt!
Ik ren naar boven en verkleed me in mijn favoriete vest. Weer voor de computer probeer ik mezelf met mijn ingebouwde webcam van boven naar beneden te laten zien. Als dat niet lukt, ga ik maar op de stoel staan. Zo krijg ik meteen feedback van Marije op mijn combi van zachtgroene vest met turkoise truitje eronder. Ze geeft me meerdere tips hoe ik het vest op verschillende manieren kan dragen zodat hij me niet bleek maakt. Even later vervolgen we ons gesprek.

Als jij een paar favoriete kledingstukken hebt, dan zal ik niet zomaar adviseren die weg te moeten gooien. Wel zal ik kijken hoe jouw favoriete kledingstuk het beste in je naar voren haalt. Ik kan bijvoorbeeld elk seizoen je garderobekast doorlopen en dan met je de stad ingaan om de ontbrekende kledingstukken te kopen zodat je nieuwe sets samen kan te stellen. Ik leer je hoe je met weinig kleding steeds weer nieuwe, verassende combinaties kunt maken. Hierdoor weet je zeker dat je er altijd goed uitziet.

Zeg, als ik jouw klanten zou vragen hoe Marije is... Wat zeggen ze dan?
Haha! Ze zullen waarschijnlijk zeggen dat ik direct, helder, verrassend en eerlijk ben. Ik zorg ervoor dat klanten met veel nieuwe informatie en een passend advies naar huis gaan. Ze kunnen daarna meteen met hun veranderingsproces aan de slag.

KleurenMarije, ik vind het echt hartstikke leuk om zo met je te kletsen. Ik wil me ook zekerder voelen van mijn uitstraling. En je uitspraak: Met minder geld beter zichtbaar door mooiere combinaties, spreekt me hartstikke aan. Hoeveel betaal ik voor jouw diensten?
Je kunt al een basiskleuradvies afspraak maken voor € 55,00. In een andere sessie kun een advies krijgen over je kledingstijl, een passend make-up advies of hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Elk advies is een advies op maat en aan de hand van de wensen bespreken we de mogelijkheden en kosten.
Hmm... even kijken... als ik kleding koop, geef ik al snel 75 tot 100 Euro uit. Daar zitten vaak ook de nodige missers bij die ik dan nooit draag en weer weggeef... Jouw belofte dat ik uiteindelijk met minder geld mijn uitstraling kan laten aansluiten bij de boodschap dat ik te vertellen heb lijkt me het geld wel waard!

Tot slot Marije, wat is jouw toekomstdroom?
Ik zou graag een metamorfose-programma willen bij TV Noord. Ik wil persoonlijke styling toegankelijker maken. Er zijn zoveel mooie mensen in Groningen. Iedereen is zijn of haar visitekaartje. Ik kan mensen helpen hierin nog meer te bereiken.

Tekst: Suzanna van de Loo, april 2011 (eerder gepubliceerd in Tuinfluiter april 2011(
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden