Bessemoerstrook_luchtfoto_2011Gemeente en bewoners werken over een nieuwe inrichting voor de strook tussen Bessemoerstraat, Dierenriemstraat, Wilgenlaan en het spoor. Er is nu een concreet plan. Op de plaats van het Alfacollege bouwt woningbouwvereniging De Huismeesters met Trebbe Bouw 32 eengezins starters-woningen. Er komt ook een nieuw wijkgebouw voor de wijken Tuinwijk en Paddepoel (Z-O) samen. Meer weten: Klik hier
Foto aanklikken, druk eerst F11
De twee blokjes bejaardenwoningen worden dan gesloopt en het hele gebied wordt als park ingericht, op een ecologische manier. Het park krijgt daarbij een ontmoetingsfunctie voor de omliggende wijken. 

Vanaf begin 2011 is een werkgroep van betrokken partijen en bewoners uit beide wijken druk geweest met het maken van het plan voor de inrichting van het park. Allereerst hebben zij gekeken naar de basisindeling met bouwblokken en (fiets-)paden. Daarna is in grote lijnen de inrichting van het park aangeven in een schetsontwerp. Centraal thema voor de inrichting is ecologie en duurzaamheid. Op bijgevoegde tekening zijn het ontwerp en voorbeelden van de inrichting aangegeven.

De gemeente werkt dit schetsontwerp uit naar een inrichtingsplan. Het inrichtingsplan wordt dit najaar aan de buurt gepresenteerd met het ontwerp voor de woningen. Voor het bouwen van de woningen moet het bestemmingsplan worden vernieuwd. De Huismeesters zal direct na de zomervakantie een presentatie geven van de woningen. Daarna geeft de werkgroep een bredere presentatie over de inrichting tot het Bessemoerpark, want zo mag het straks wel genoemd worden!

Op de website van de gemeente Groningen vindt u meer achtergrondinformatie: www.gemeente.groningen.nl/tuinwijk
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden