Peter_Rehwinkel_bijsnijden Rolinda_Ferwerda Hans_ten_Berge Hans_de_Preter
(Ingezonden) Het Huurders Platform Groningen (HPG) organiseert een serie kennisbijeenkomsten voor huurders (en bewoners). Op dinsdag 22 november is het onderwerp: Internet en social media, wat kan ik er mee en wat niet. Met: Peter Rehwinkel, Hans de Preter, Rolinda Ferwerda en Hans ten Berge. Hoe communiceer ik met mijn achterban, welke middelen zet ik wel in en welke middelen niet en wat zijn de ervaringen?
We laten een viertal ervaringsdeskundigen aan het woord.
  • Onze twitterende burgemeester, Peter Rehwinkel, doet verslag van zijn ervaringen. Burgemeester Rehwinkel is een intensieve twitteraar en met hem vele leden van de gemeenteraad in Groningen. Waarom twittert men, welke effecten heeft het en helpt het in de communicatie met de burgers van Groningen?
  • Daarna komt Hans de Preter van persbureau Tammeling aan het woord; Hans is verantwoordelijk voor de Groninger Internetcourant (GIC) die op doordeweekse dagen rond het middaguur in de mailbox van veel Groningers terecht komt. Wie lezen de GIC en is de internetcourant vervangend of aanvullend op bijvoorbeeld het Dagblad van het Noorden en de Gezinsbode. En wellicht kunnen we de vraag stellen of en in hoeverre de GIC plaats biedt aan meer wijkgebonden nieuws.
  • Vervolgens zoomen we met Rolinda Ferwerda van ‘Mijn Wijk' meer in op het fenomeen van de wijkwebsites: waarom een keuze hiervoor en bereiken deze sites ook daadwerkelijk de mensen in de wijk (en misschien daarbuiten?).
  • Een echte wijkgebonden ervaringsdeskundige is Hans ten Berge, de webmaster van de website van Vinkhuizen. Deze Hans heeft, denken we, een aantal effectieve tips voor een beter bereik van de mensen in de wijk. Vraag het hem!
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen (NB:deze locatie wijkt af van de locatie van de andere bijeenkomsten; die vinden n.l. plaats in de Kerkeraadskamer van de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel).
U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is de tweede bijeenkomst in een serie van zes over zeer uiteenlopende onderwerpen. Dinsdag 25 oktober jl. ging het over bewonersparticipatie in wijken en buurten. Na 22 november zijn er nog bijeenkomsten over Wijk en duurzaamheid, Financiën van de woningcorporaties, Stedenbouw voor leken en Wetgeving voor huurders (en bewoners). De serie wordt afgesloten met een excursie waarvan het programma nog een verrassing is.

Belangstellenden (voor zowel het hele programma als onderdelen daarvan) kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden