Kerstmarkt_Alfacollege_Dierenriemstraat_15_decemberHet Alfa-college (tegenover de fietstunnel Kerklaan) organiseerde op 15 december een kerstmarkt voor het goede doel. Namelijk een waterput in West Papua. Er was van alles te koop: kerststukjes, armbandjes, schilderijen, kaarten, lekkere hapjes en warme chocomelk. De deelnemers hebben 300 euro verdiend op de kerstmarkt! We hebben samen met de andere acties al meer dan 1000 euro verdiend voor de waterput.

De actie was onderdeel van een nieuw project van de afdeling Educatie in Groningen. Deze afdeling heeft een groep enthousiaste studenten uit verschillende trajecten bij elkaar gezet in het Alfa-team. Dit eerste Alfa-team bestaat uit twee meiden van 16 uit de AKA klas (niveau 1), twee Somalische en twee Chinese leerlingen die Nederlands leren, twee Antilliaanse cursisten en één jonge ondernemer.
Klik op de foto's, eerst op F11
Alfa-team__1200
Kerstmarkt_Alfacollege_Dierenriemstraat_15_december-6
West-Papoea
Zij proberen met advies van plaatselijke ondernemers en twee docenten 1500 euro te verdienen voor een zelf gekozen goed doel. Het Alfa-team haalt geld op voor de stichting Papua Barat; een stichting die zich inzet voor het Indonesische West-Papoea. Daar is de kindersterfte in het binnenland bijna 40%; onder andere veroorzaakt door tropische ziekten en slecht drinkwater. De opbrengst van alle activiteiten wordt daarom gebruikt om waterputten te bouwen.
Klik op: www.sdsp.nl
Kerstmarkt_Alfacollege_Dierenriemstraat_15_december-4 Kerstmarkt_Alfacollege_Dierenriemstraat_15_december-1
Jury
Doel van het project is leerlingen de ruimte te geven om hun ondernemerstalenten te ontdekken en hiermee te experimenteren; in kennis, vaardigheden en houding. In januari presenteert het Alfa-team de resultaten aan een jury van ondernemers, gastdocenten en deskundigen. Dan wordt ook de opbrengst van alle activiteiten aan de stichting Papua Barat gegeven.

Volg voor het verder verloop van het project de website van het Alfacollege: Klik hier


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden