Thuis_in_de_Tuinwijk_breed
(Persbericht) Op 30 juni 2012 vindt in de Tuinwijk in Groningen een doorlopende muziek-theater-voorstelling plaats, gebaseerd op de geschiedenis van de wijk. Oud bewoners leverden verhalen aan, waarop regisseuse Marija Katic het verhaal van de voorstelling heeft gebaseerd. De Tuinwijk zelf vormt het natuurlijke decor voor ‘'Thuis in de Tuinwijk'' (kortweg ‘'Tint''). Aan de voorstelling werken tientallen wijkbewoners (professionals en amateurs) mee.
Het publiek zal van locatie naar locatie lopen, waarbij het verhaal zich ontspint.

De sociale geschiedenis van Nederland wordt weerspiegeld in de geschiedenis van deze kleine wijk. Tuinders en moeskers ruimden het veld, zodat drie woningbouwverenigingen (uit Katholieke, Gereformeerde en Socialistische hoek), in het verzuilde Nederland van rond 1920 hun huizen voor de arbeidersfamilies konden bouwen.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor informatie over Thuis in de Tuinwijk: Liesbeth van Hoffen, telefoon: 050 5773157 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.thuisindetuinwijk.tk

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden