Kenismaking_Groencomite_Radijsstraat_met_Robert_de_Jonge_opzichter_Patrimonium-003
Op vrijdag 16 maart vond er in het buurtmeesterspand aan Radijsstraat 49 een kennismaking plaats tussen betrokken Radijsstraatbewoners, die zich met het groen in de straat bezig houden en de nieuwe opzichter van Chr. Woningstichting Patrimonium, Robert de Jonge. De opzichter komt in de plaats van Pieter Luring en zal zich vooral bezighouden met het buitenwerk, alles ‘'rondom de woning'' en het planmatig onderhoud.

Zoals in de laatste Tuinfluiter te lezen was, maken sommige bewoners zich zorgen over het weghalen van ál het groen uit de tuin van vertrekkende bewoners, waardoor een kale woestenij achterblijft voor de volgende bewoner, die daardoor misschien niet direct geïnspireerd raakt om ‘'iets van de tuin te maken''. Mens en dier fleuren immers op door een groene tuin. Al pratend bleek Robert zoon van een hovenier te zijn, en zodoende ‘'van huis uit'' open te staan voor de ideeën van bewoners over groen en het ecologisch beheer van de straat.
Kenismaking_Groencomite_Radijsstraat_met_Robert_de_Jonge_opzichter_Patrimonium Kenismaking_Groencomite_Radijsstraat_met_Robert_de_Jonge_opzichter_Patrimonium-001

Over en weer werden tips uitgewisseld. Robert ontving uit handen van Luit Dijkstra een boek over Stinzen-planten, wat hij zeer waardeerde. Plannen zijn gesmeed om in de toekomst ook de overige bewoners van de Tuinwijk van tuintips te voorzien, bijvoorbeeld via de website en electronische nieuwsbrief van de Tuinwijk, zodat bewoners per jaargetijde weten wat ze het beste kunnen aanpakken in hun tuin en er zo optimaal van kunnen genieten!

Geert_Bosma-001
Vroege Vogels
Tijdens de Lentemarkt van 14 april, waarin het nieuwe geveltuintjesproject in de Concordiabuurt gepresenteerd wordt, zal ook de Radijsstraat weer meedoen aan Lentekriebels aktie van de Gemeente Groningen (tussen 10 en 1 uur). Vroege vogels kunnen vanaf 5 uur s morgens al op pad met Radijsstraatbewoner Geert Bosma om vogels te gaan kijken.

Kenismaking_Groencomite_Radijsstraat_met_Robert_de_Jonge_opzichter_Patrimonium-002

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden