Historische_kleding-002 Historische_kleding-001 Historische_kleding
Deze week hebben Liesbeth en Suzanna het resultaat mogen bekijken van Harry Bos, de fotograaf die jullie allemaal op de Lentemarkt van afgelopen 14 april in zijn geïmproviseerde studio op het Concordiaplein op de foto heeft gezet. En we mogen jullie verklappen: Het zijn prachtige foto's geworden! Liesbeth heeft met Harry 20 foto's uitgekozen die op mooi formaat zullen worden gedrukt en die op een speciaal moment in de voorstelling van TinT (= afkorting voor "Thuis in de Tuinwijk?!") worden gebruikt. We zullen het zo lang mogelijk als een verrassing houden, maar jullie mogen trots zijn op jullie zelf! Hierbij vast een voorproefje:
Klik op de foto's. Druk eerst op F11 toets
We gaan nu door naar een andere leuke fase van onze voorbereidingen op onze voorstelling op 30 juni (zet de datum alvast in je agenda!). We gaan muziek maken, dansen, knutselen, verven, toneel spelen, timmeren.... en heb ik al gezegd dat we gaan zingen...? Van samen zingen krijg ik altijd zoveel energie! Wie was er laatst bij dat we samen het Tuinwijk-lied zongen op de melodie van '15 miljoen mensen'?
Hieronder zie je de oefendata die we al vastgelegd hebben. Voor sommige onderdelen zijn er 2-3 dagdelen gepland, maar we zullen vanzelf zien in welke groepjes we nog vaker samen gaan komen. Om jullie een indruk te geven:
  • Kinderworkshop: maandag 7, 14, 21 mei 15.30-16.30 uur Buurtcentrum, Bessemoerstraat 2, Info en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Zingen (dames) : donderdag 10 mei, 24 mei, 14 juni 19.00-20.00 uur Buurtcentrum, Info: Liesbeth van Hoffen: 050 5773157 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Toneelspelen: donderdag 7 en 21 juni 19.30 uur Buurtcentrum Info: Marija: tel 06 42200177 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Locatie-toneel (mannen) ‘'Arbeiders van de Tuinwijk'': Zondag 10 en zaterdag 16 juni 12.00-14.00 uur - verzamelen bij Buurtcentrum, Info: Marija: tel 06 42200177 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bluesband: start dinsdag 8 mei, 20.30 uur, Lentis Huiskamer, Concordiastraat 2, Info: Dirk: 050 5446830 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kostuums maken: Evelien Bernabela zal het textiel-team leiden, maar we zoeken nog dames die haar willen ondersteunen! Tineke en Astrid, jullie staan bovenaan deze lijst. Maar wie wil nog meer helpen? Evelien: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Winkel-uithangborden: Suzanna gaat zich bezig houden om de winkeltjes die meer dan 50 jaar geleden in de Tuinwijk hebben gestaan, weer terug te brengen in het straatbeeld. Daarvoor zijn Mirjam, Gregory, Joachim, Annika en mevr. Doesburg benaderd. Aanstaande vrijdag 27 april om 15.30 uur op de Concordiastraat 48a (bij Suzanna thuis) gaan ze voor het eerst kennismaken. Als je toevallig ook kan, je bent welkom om mee te denken! We kunnen alle hulp gebruiken! Tel: 06 20496912 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Décors: Dinsdag 1 mei weten we meer wat voor decorstukken er getimmerd moeten gaan worden. Mensen die met Floris aan de grovere projecten willen werken zijn welkom om zich bij hem te melden. Harriet en Pier gaan al aan de slag met het maken van een maquette van de wijk. Wie gaat Floris nog meer meehelpen? Info: Floris: 06 20293983 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lieve buren, 30 juni is de grote dag. Dan hebben we alle handen nodig die er zijn. Want wie gaat de deelnemers voorzien van koffie? En wie lost het op als er iets stuk gaat? Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen thuis is op 30 juni. Gelukkig moet er van te voren ook veel georganiseerd en gemaakt worden. Je bent altijd welkom om een keer een bijdrage te doen als het jou uitkomt!
En wij vinden het gewoon leuk om je te leren kennen!
Tot snel!
Hartelijke groet,
namens heel de TinT-crew,
Suzanna van de Loo
Concordiastraat 48a
06 - 20 49 69 12
www.thuisindetuinwijk.tk

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden