Buitenspeeldag SPT 2012-031Hebben jullie wel eens een ritje gemaakt in een Engelse dubbeldekkerbus of in een Koninklijke paardenkoets? Of spontaan op de foto geweest met een echte topsporter om daarna aan te schuiven bij een high tea in Engeland? Op 13 juni 2012 hebben 520 kinderen in de Watermanstraat in Paddepoel dit allemaal beleefd! Ze maakten Olympische Spelen mee om nooit meer te vergeten….. De  spelen werden geopend door twee jongens. Deze twee fakkeldragers ontstaken de Olympische vlam zodat het feest kon beginnen!
Meer foto's: Klik hier of op de Diaserie  Deze foto's kunnen in groter formaat gedownload worden.
 Alle kinderen konden zich inschrijven bij een echte sportersbalie. Hier kregen ze een eigen sportgids waarmee ze langs alle spelletjes konden gaan. Maandenlang hebben vrijwilligers, stagiaires en beroepskrachten van SKSG Kinderwerk en BSlim uit Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk keihard gewerkt aan de voorbereidingen om deze dag onvergetelijk te maken voor de kinderen en bewoners uit deze wijken. En het was zeker de moeite waard! De kinderen hebben naar hartenlust een middag gespeeld op straat zonder enige hinder te ondervinden van het verkeer!  
Er was een spelencircuit met 30 spelletjes dat was aangepast op het thema (zie voorbeeld onderaan). Tijdens deze middag konden de kinderen hun rijbewijs halen, was er een grote survivalbaan en een Buckingham Palace luchtkussen. Ook konden ze geschminkt worden bij het perron 9 ¾ van Harry Potter en hun eigen nieuws in de Engelse krant schrijven. De geluiden kwamen van het Holland House waar volop kindermuziek werd gespeeld. Een aantal ouders zat daar heerlijk in het zonnetje onder het genot van een gratis kopje koffie/thee en een plakje oranjecake!  
 
Toen de kinderen terugkwamen van hun sportreis, kregen ze een kleine verrassing; een medaille want er waren immers alleen maar winnaars op deze dag! Als afsluiting hebben alle winnaars gezamenlijk het volkslied gezonden uit volle borst! Na dit spannende avontuur gingen alle kinderen moe maar zeker voldaan naar huis met een sportbewijs, een medaille, een rijbewijs en een brede glimlach op het gezicht!
Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om het project  “Een goed idee” van de gemeente Groningen en alle collega’s, vrijwilligers en stagiaires te bedanken. Zonder hun was dit grandioze feest niet mogelijk geweest!
Avontuurlijke sportgroeten namens,de werkgroep Nationale Buitenspeeldag,
Marleen Kramer- Streurman, Coördinator Kinderwerk SKSG Selwerd/ Paddepoel / Tuinwijk
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden