960voortuintjes_RadijsstrGeachte Directie,
De bewoners van de benedenverdieping van uw woningen aan de Radijsstraat Noordzijde (oneven zijde) ontvingen op 10 juni en 23 juni jl. een brief met het verzoek beplanting terug te snoeien tot raamdorpelhoogte, plantvakken onkruidvrij maken en klimop tegen de gevel te verwijderen. Indien dit niet op 1 juli uitgevoerd zou zijn, zou dit op kosten van de bewoner door ""Patrimonium"uitgevoerd worden.

960voortuintjes_Radijsstr_4
Zoals u weet wordt in overleg met de gemeente en ook met u de Radijsstraat beheerd als een groene straat. Dit heeft tot nu toe in hoofdzaak altijd goed gefunctioneerd en de Radijsstraat is nog steeds een voorbeeld van hoe de natuur in de stad positief kan bijdragen aan het leefklimaat. Meer concreet heeft het Straatcomité vastgesteld, dat er aan de noordzijde nergens sprake is van klimop, die tegen de gevels groeit en dat er verder voornamelijk sprake is van wilde planten, zoals het Kaasjeskruid en de vlinderstruik, die in dit jaargetijde vrij uitbundig groeien en bloeien. De vlinderstruiken trekken ook letterlijk veel vlinders aan. In een enkel geval heeft de begroeiing ook nog een direct emotionele waarde (bv. bij nr. 91), waarvan u reeds op de hoogte bent gesteld.

960voortuintjes_Radijsstr_3Hierbij sturen we dan ook foto's mee van de over het algemeen vrolijke begroeiing, zoals het er op 25 juni 2009 uitziet.
Het is dan ook niet acceptabel, dat in de begroeiing in de geveltuintjes nu grondig het mes wordt gezet. Deze kaalslag is niet in overeenstemming met het idee van een groene straat, het tast het straatgezicht wezenlijk aan. En het beleid op dit punt is tot nu toe niet veranderd.

960voortuintjes_Radijsstr_2We verwachten, dat ook na 1 juli en de rest van de zomer dit aanzicht ongewijzigd zal blijven. Eventuele ingrepen zullen fotografisch gevolgd worden en indien nodig op de daarvoor relevante niveaus aan de orde worden gesteld.
Maar op dit moment gaan we ervan uit, dat de wilde planten in de Radijsstraat ongemoeid gelaten zullen worden. En dat eventuele speciale selectieve ingrepen eerst met het Straatcomité besproken zullen worden.


Alvast bedankt voor de medewerking,
Hoogachtend,
Met vriendelijke groeten,
Namens het Straatcomité Radijsstraat,
Derk Jaap Bessem.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

960voortuintjes_Radijsstr_7 960voortuintjes_Radijsstr_6 960voortuintjes_Radijsstr_5

Meer foto's voortuintjes Radijsstraat Noordzijde:
Klik hier (Diashow) of op Album overzicht. Druk op F11-toets voor meer beeld.

Meer foto's over over de natuur in de Radijsstraat: klik hier (door Luit Dijkstra omstreeks 1998)

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden