Elizabeth_KoopsIk woon inmiddels al 10 jaar in de Radijsstraat en in die tijd heb ik twee studies afgerond. Als eerste studeerde ik Informatiedienstverlening en -Management (voorheen de bibliotheekacademie) aan de Hanzehogeschool en daarna studeerde ik Theologie (godgeleerdheid en godsdienstwetenschap) aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Inmiddels ben ik daarin afgestudeerd.
Al tijdens mijn studie Theologie was ik vooral geïnteresseerd in de persoonlijke geloofsverhalen van mensen en hun (dagelijkse) rituelen.
518_religie_kruis
Dat is de reden dat ik ben afgestudeerd op het onderwerp ‘huisaltaren'. Steeds meer mensen hebben in deze tijd een plekje in huis waar ze stil kunnen zijn, tot rust kunnen komen en/of contact kunnen zoeken met zichzelf, een overleden dierbare of met de 'trancedente' wereld. Deze speciale plaats kan een plank in de kast zijn, een hoekje op het bureau of een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in huis.

Huisaltaren of religieuze hoekjes in huis zou je kunnen zien als een ruimte van de ziel, waarin plaats is voor individuele ontwikkeling, het eigen levensverhaal en persoonlijke betekenisgeving. Ook al ben ik inmiddels afgestudeerd, de interesse in het onderwerp ‘huisaltaren' is gebleven en nog steeds schrijf ik verhalen op van mensen die een eigen altaartje in huis hebben. Ooit hoop ik er een boek over te schrijven! Mocht je interesse hebben, je kunt altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elisabeth Koops,
Radijsstraat
Klik op de foto's om te vergroten

Aangepast want eerder verschenen in de Tuinfluiter oktober 2008
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden