DSC_0037
(Bron: Gemeente Groningen) Vanaf 1 juli 2012 geldt overal in de stad een opruimplicht voor hondenpoep; ook in de goot en in gebieden waar de hond niet aan de lijn hoeft. Eerder mocht in deze gebieden hondenpoep blijven liggen. Daarnaast is het opruimmiddel voor hondenpoep nu preciezer beschreven: een schepje of een plastic of papieren zakje. Ook werkt de gemeente samen met de Vereniging Hondvriendelijk Groningen (VHG) een proef uit met twee, wat langere, loslooproutes.
Op 1 mei 2011 werd in onze gemeente nieuw hondenbeleid van kracht. Op basis van enquêtes en praktijkervaringen zijn de regels van het hondenbeleid vanaf 1 juli 2012 op sommige punten aangepast.
 
Geen uitlaatgebieden meer
Omdat hondenpoep nu overal moet worden opgeruimd hebben hondenuitlaatgebieden geen functie meer. Hiervoor gelden nu dezelfde regels als overal in de stad: de hond is aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd. Daarom verdwijnen deze gebieden. De uitrengebieden blijven wel: hier mag de hond los en moet de hondenpoep worden opgeruimd. De uitrengebieden noemen we voortaan losloopgebieden.
 
Proef met langere loslooproutes
De gemeente werkt samen met de Vereniging Hondvriendelijk Groningen aan het uitstippelen van twee, wat langere wandelroutes waar de hond mag loslopen onder de voorwaarde dat hij geen overlast veroorzaakt. Deze nieuwe loslooproutes zijn een proef en worden ongeveer een half jaar uitgeprobeerd. Op basis van de uitkomsten van de proef wordt bepaald of in de stad blijvende loslooproutes gemaakt kunnen worden. In samenhang met de algehele opruimplicht voor hondenpoep is een aantal afvalbakken in de stad verplaatst naar plekken in de buurt van losloopgebieden.
 
Meer informatie
Klik op:
Kijk voor een overzicht van de losloopgebieden op: groningen.nl/hond
Website Vereniging Hondvriendelijk Groningen: klik op  www.hondvriendelijkgroningen.nl
U kunt u de het kaartje voor de Tuinwijk hieronder ook aanklikken (geopend in nieuw venster). De losloopgebieden zijn bruin gekleurd. De losloopgebieden in de omliggende wijken vindt u op  gemeente.groningen.nl/hond/overzicht-uitlaat-en-uitrengebieden/
Losloopgebieden Tuinwijk en omgeving
 
 
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden