Tijdens de Tuinwijkmanifestatie 2011-2012 vieren we hoe goed het met de Tuinwijk gaat. Op de startbijeenkomst op 30 juni 2011 hebben Tuinwijkbewoners aangegeven wat zij nog graag in de buurt zouden willen zien. Veel initiatieven zijn inmiddels in uitvoering of worden binnenkort uitgevoerd. Op zaterdag 30 juni 2012 wordt de Tuinwijkmanifestatie 2011-2012 afgesloten met een groot feest in de wijk.
Werkgroep Tuinwijkmanifestatie 2011-2012. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 30 juni Slotfeest Tuinwijkmanifestatie (programma onder voorbehoud)
 • Thuis_in_de_Tuinwijkflyer
  Klik op de afbeeldingen
  Thuis_in_de_Tuinwijk_aankondiging_30_juni_2012
  Geschiedenisboek over de Tuinwijk
 • Een groepje bewoners is druk bezig om ervoor te zorgen dat het er komt: een geschiedenisboek over de Tuinwijk. Een boek over de ups en dows van deze bijzondere wijk, die gebouwd is volgens de idealen van de 'tuinstad'. Met verhalen over vroeger van Tuinwijkbewoners die al tientallen jaren in de wijk wonen. En met veel foto's! Op 30 juni is er een blauwdruk van het boek te zien. Het boek gaat €5,= kosten. Dat is bijna te geef! Teken nu alvast op het boek in door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een initiatief van Tuinwijkbewoner Derk Jaap Bessem
 • Wijkkunstmarkt
  Op de kunstmarkt wordt kunst verkocht van kunstenaars uit en rond de Tuinwijk. Daarnaast geven bewoners uit de Tuinwijk een aantal kunstworkshops. Tuinwijkbewoner Maarten Dolle is de initiatiefnemer van de wijkkunstmarkt.
 • Thuis in de Tuinwijk
  Thuis in de Tuinwijk is een muziektheater voorstelling die je laat ervaren hoe men vroeger in de wijk leefde. Alle Tuinwijkers mogen meedoen! Initiatiefneemster is Tuinwijkbewoner Liesbeth van Hoffen. (www.thuisindetuinwijk.tk)
 • Prijsuitreiking Mooiste geveltuin van de Tuinwijk
  In kleine dorpen was het in het verleden een jaarlijks terugkerende strijd: wie heeft de mooiste tuin van het dorp. Met de komst van 34 nieuwe geveltuintjes willen we alle bezitters van geveltuintjes stimuleren om een mooie geveltuin te maken. Op 30 juni zal een deskundige jury de mooiste geveltuin van de wijk bekend maken.
 • Diverse workshops
  In en rond het buurtcentrum zullen allerlei workshops georganiseerd worden door bewoners uit de Tuinwijk. Zoals een workshop koken, bakken, wijnproeven, boogschieten, tango dansen, etc.
 • Theehuis
  Een aantal bewoners heeft de wens het nieuwe buurtcentrum te voorzien met een theehuis. Tijdens de slotmanifestatie gaan we dat een uitproberen. Een tijdelijk, maar sfeervol theehuis, waar je thee, koffie en limonade kunt drinken met overheerlijke cupcakes en (vruchten)taart.
 • Picknick
  Bij mooi weer kun je komen picknicken in het gras rondom het buurtcentrum. Gezellig samen met buurtbewoners je zelf meegebrachte of tijdens workshops bereide hapjes eten.
 • Modeshow
  Een groot deel van het programma van 30 juni heeft een nostalgisch karakter. Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk Tuinwijkers die dag verkleed rondlopen in jaren '40 tot '80 kleding. Tijdens de modeshow wordt kleding uit verschillende periodes geshowd. K
 • Kinderprogramma
  Voor de kinderen in de wijk zijn er leuke kinderactiviteiten
Meehelpen?
De werkgroep Tuinwijkmanifestatie is druk bezig met de organisatie en het bedenken van activiteiten voor 14 april en 30 juni. Uiteraard kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Heb je een leuk idee of wil je meehelpen, e-mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude foto's gezocht
Voor het geschiedenisboek zoeken we oude foto's van gebeurtenissen in de Tuinwijk, gewone straatbeelden of beelden van het interieur. Graag bij de foto's vermelden wie op de foto staan, wat er op de foto gebeurd, waar in de Tuinwijk de foto is genomen en wanneer de foto is gemaakt.

Werkgroep Tuinwijkmanifestatie 2011-2012
Derk Jaap Bessem (bewoner Magna Petestraat)
Marieke van der Vliet (bewoner Vindicatstraat)
Gerrie Wijlhuizen (bewoner Fruitstraat)
Evert Dagelet, (opbouwwerker Stiel)
Fronique Oosterhof (coördinatie)

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden