Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_2011-22Wanneer ik de afgelopen dagen mijn huis aan de Magna Petestraat uitstap is het steeds een verrassing; vorige week verdween met veel geraas het wegdek van de straat in de laadbak van grote vrachtauto's, begin deze week bleek de resterende stoeprand langs de tuintjes van de huizen wel extreem smal geworden te zijn en in de nu ontstane zandvlakte rijden driftig grote en kleine draglines heen en weer.
De straat kan je met enige moeite nog maar aan een kant uit, via de Studentenlaan en de Mutua Fidesstraat is het buurtje nog te verlaten.

Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_2011-19Dan blijkt ook meteen waar het wegdek uit de Magna Pestestraat is gebleven; aan de Mutua Fidesstraat is in de groenstrook langs het spoor een soort depot verrezen , waar nu bergen straatklinkers liggen. Van de groenstrook is niet veel meer over.

Ook op de hoek van de Moesstraat en de Wilgenlaan is een bouwdepot van aannemingsbedrijf BAM verrezen. Deze aannemer houdt zich met het verleggen van de waterleiding in de Studentenbuurt bezig. Zo is de hele Studentenbuurt omringt geraakt met bouwplaatsen, iets dat volgens de gemeenteplanning tot 1 oktober zal duren. Tot nu toe is het tempo van de werkzaamheden opmerkelijk. Na twee dagen ligt er in de Magna Petestraat al zeker 15 meter nieuw riool. Wanneer dat zo door gaat, moet een afronding voor ee bouwvakvakantie toch mogelijk zijn zou je zo zeggen.
Klik op de foto's, druk eerst F11
Meer foto's: Klik hier of de diaserie.
Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_2011-17 Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_4 Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_2 Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_2011-25
In ieder geval wil het na een faillissement doorgestarte aannemingsbedrijf Schonewille blijkbaar duidelijk maken, dat ze nog steeds tempo kunnen maken; een vliegende doorstart mag je wel zeggen.
Dit zelfde faillisement is er wel de oorzaak van dat de complete vernieuwing van de dwarse huisaansluitingen op de grote riolering is geschrapt. De doorgestarte Schonewille diende hiervoor een nieuwe offerte in die ook alle kenmerken van een financiele hoogvlucht vertoonde, zodat de V.v.E-Studentenbuurt van deze completering van het rioolwerk heeft afgezien.

Voortgang_herinrichting_Studentenbuurt_8_maart_2011-28
Enkele buurtbewoners blijken een geheel zelfbedachte verklaring voor alle werkzaamheden te hebben. Zo kwam ik iemand tegen, die er vast van overtuigd was, dat dit allemaal diende om straks het autoverkeer van de Kastanjelaan een ommetje te kunnen laten rijden door de Studentenbuurt in verband met de komst van de tram in de Kastanjelaan.! Ja, zo wordt de tram de kop van jut voor alle ongemak, dat we in de Studentenbuurt even zullen moeten verduren!

Derk Jaap Bessem

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden