Lentekriebels__21_april_2010Woensdag 21 april was voor de Tuinwijk Lentekriebelsdag. 
Bijzonder bij de Lentekriebels van woensdag was: naast enkele volwassenen, ook een nieuwe bewoner uit Ruischebrug, waren vooral veel kinderen en jongeren actief voor de Lentekriebels in de Tuinwijk. De allerkleinsten leerden om rommel op te ruimen en maakten er een knutselwerkje mee.
De iets oudere kinderen hebben het bloemperkje bij het Jeugdcentrum geschoffeld en er nieuwe plantjes ingezet.


Op hetzelfde moment hebben enkele buurtbewoners meegedaan aan de Lentekriebels actie. Tuinwijk ligt er na woensdag dus nóg mooier bij.
Leuk was, dat scholieren van het Werkman college, bij wijze van maatschappelijke stage, namens het opbouwwerk taartjes uitdeelden.
Klik op de foto's. Druk eerst F11, sluiten met Esc
Lentekriebels_21_april_kinderclub_-2 Lentekriebels_21_april_kinderclub_-1 Lentekriebels_21_april_kinderclub_
1280_Leerlingen_Terra_Next3_in_Tuinwijk__21_april_2010
Bovendien kon men nog een heel stel leerlingen van het AOC Terra College aantreffen, die in de Fruitstraat bij enkele woningen voor de beplanting zorgden.
In navolging van de geveltuinen die vorige maand door het televisieprogramma De Tuinruimers in de Bessemoerstraat zijn gemaakt, zijn nu ook de woningen in de Ooftstraat en de Fruitstraat voorzien van een stukje groen. Hierbij hebben de leerlingen speciaal rekening gehouden met de wensen van de bewoners. Een bewoner wilde bijvoorbeeld graag de hortensia's uit de tuin van zijn vorige woning weer in zijn nieuwe tuin laten plaatsen. Met dank aan de leerlingen van TerraNext staan ze daar nu opnieuw te pronken.

Tuinwijk_fleurt_op
Op de website van woningcorporatie de Huismeesters is ook aandacht besteed aan de Lenterkriebels in de  Tuinwijk: Klik hier

Video door Liesbeth van Hoffen: Klik op de afbeelding links.


Alle foto's:
Lentekriebels_21_april_Terra_Next_-4
1280_Leerlingen_Terra_Next2_in_Tuinwijk__21_april_2010 1280_Leerlingen_Terra_Next_in_Tuinwijk__21_april_2010